Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/01/2008

Η Αριστερά να μην παραγνωρίζει τους σχεδιασμούς των κέντρων παραεξουσίας. Ομιλία Φ.Κουβέλη σε πολιτική εκδήλωση.

Σε μεγάλη πολιτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο βουλευτής του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στην κρίση του πολιτικού συστήματος και στο ρόλο των ΜΜΕ, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Τις μέρες αυτές ο Συνασπισμός απολαμβάνει μια πρωτόγνωρη γιʼ αυτόν προβολή από τα ΜΜΕ και μάλιστα από ορισμένα που μέχρι τώρα ήταν από εχθρικά έως αδιάφορα απέναντί του. Αντιμετωπίζουν μεν θετικά την διαφαινόμενη ανοδική τάση του ΣΥΡΙΖΑ, παρεμβαίνουν ωστόσο με μονομέρεια στις εσωκομματικές διαδικασίες για τη διαδοχή της ηγεσίας στον ΣΥΝ. Προσπαθούν έτσι να επηρεάσουν τους εσωκομματικούς συσχετισμούς άλλων κομμάτων σε σχέση με τις δικές τους ηγεσίες, αποτελώντας με τον τρόπο αυτό κέντρα παραεξουσίας.

Εξάλλου είναι φανερό ότι ορισμένα από τα ΜΜΕ επιχειρούν τη ρευστοποίηση του πολιτικού συστήματος όχι για να το ανατρέψουν, αλλά για να το ανακαθορίσουν σε ένα επίπεδο όπου η χειραγώγησή του, ο έλεγχός του και  η διαμεσολάβησή του από αυτά θα γίνεται ευκολότερα.

Ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε επίσης ότι, επειδή ο ΣΥΝ επιθυμεί να είναι κόμμα των μελών του και για να μην γίνεται μόνο λεκτική αναφορά στην άμεση δημοκρατία, θα ήταν προτιμότερο η εκλογή του προέδρου να γίνεται από όλα τα αποδεδειγμένα μέλη του κόμματος».

Αναφερόμενος δε στην υπόθεση Ζαχόπουλου, επεσήμανε: «Είναι προφανές ότι πέρα από τα προσωπικά στοιχεία της υπόθεσης, υπάρχει το μεγάλο ζήτημα της διαφθοράς. Είναι αναγκαίο να ελεγχθεί πολιτικά η υπόθεση. Ο δικαστικός έλεγχος σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για να καταργηθεί η πολιτική διερεύνηση της υπόθεσης. Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής είναι αναγκαία και επιβεβλημένη και πρώτος ο πρωθυπουργός έπρεπε να τη θέλει, αν πράγματι είναι πολιτικά ειλικρινής η δήλωσή του να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος και σε κάθε κατεύθυνση. Την κυβέρνηση την υπονομεύει πρώτα και κύρια η πολιτική της και στελέχη της».

To Γραφείο Τύπου