Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/01/2008

Δαπανηρή και άχρηστη η υπογειοποίηση δρόμου στη Νέα Ιωνία Βόλου

Ερώτηση Ε.Αμμανατίδου, Μ.Παπαγιαννάκη προς τους Υπουργούς Μεταφορών και Επικοινωνιών, ΠΕΧΩΔΕ

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κίνησης «ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - Ανθρώπινη Πόλη» έχει αναδειχτεί στην τοπική κοινωνία της Νέας Ιωνίας και του Βόλου Μαγνησίας η αναγκαιότητα για επανεξέταση της μελέτης με την οποία κατασκευάζεται η οδός που συνδέει το Συνεδριακό Κέντρο της Ι.Μ. Δημητριάδος με την οδό Μελισσατίκων και στη συνέχεια με τον κόμβο Περιφερειακού - Μελισσατίκων.

Πρόκειται για ένα έργο χρήσιμο και απαραίτητο αλλά εκτελείται με τη μελέτη του 2000, που πέρα της κατασκευής του οδικού τμήματος από οδό Μελισσατίκων έως το Συνεδριακό Κέντρο προβλέπει δυστυχώς το ξεπερασμένο σήμερα (από τις εξελίξεις που μεσολάβησαν) έργο της υπογειοποίησης τμήματος της οδού Μελισσατίκων κάτω από τη σιδηροδρομική γραμμή που καταργείται!!! Η κατάργηση των γραμμών έχει ανακοινωθεί επίσημα από την κυβέρνηση, τον ΟΣΕ και τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Σούρλα, στο Δήμο Ν. Ιωνίας σε ειδική σύσκεψη. Ο ΟΣΕ επίσης έχει ανακοινώσει τη δημοπράτηση της μελέτης για νέα χάραξη προς Λάρισα μέσω της ΒΙ.ΠΕ Βόλου, εντός του 2008.

Το έργο της υπογειοποίησης του δρόμου με κατασκευή τούνελ, είναι δαπανηρότατο και δεν εξυπηρετεί κανέναν και τίποτα.

Επειδή:

α) Δεν είναι δυνατόν να σπαταλούνται χρήματα του Δημοσίου χωρίς λόγο.

β) Το έργο της οδικής σύνδεσης του Συνεδριακού Κέντρου με τον Περιφερειακό μπορεί να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα.

γ) Το πραγματικό πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση είναι ο ισόπεδος κόμβος Περιφερειακού με την οδό Μελισσατίκων (έχουμε ήδη ένα νεκρό παιδί και πάρα πολλά ατυχήματα),

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Πότε θα ολοκληρωθεί ο δρόμος από την οδό Μελισσατίκων έως το Συνεδριακό Κέντρο της Ι.Μ. Δημητριάδος, και

- Γιατί επιτρέπουν να γίνει η υπογειοποίηση της οδού Μελισσατίκων κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές που καταργούνται, μάλιστα με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν μπορεί να κατασκευαστεί η οδική γέφυρα για ανισόπεδο κόμβο με τον Περιφερειακό στην ίδια θέση;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου

Μιχάλης Παπαγιαννάκης