Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/01/2008

Αντισυνταγματική η υπαγωγή του Επικουρικού Ταμείου της Εμπορικής στο ΕΤΑΤ

Σχετικά με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την υπαγωγή του Επικουρικού Ταμείου της Εμπορικής στο ΕΤΑΤ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, δήλωσε τα εξής:

«Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε άκυρη ως αντισυνταγματική η υπαγωγή του Επικουρικού Ταμείου της Εμπορικής στο ΕΤΑΤ, αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση της Ν.Δ. και για τους νόμους της 3371/2005 και 3455/2006, με τους οποίους προώθησε την ένταξη των επικουρικών ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΕΤΑΤ χαρίζοντας στους τραπεζίτες 5,2 δις ευρώ, αφαιρώντας ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες και καταργώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας τους.

Η δικαστική αυτή απόφαση έρχεται ως συνέχεια αντίστοιχων αποφάσεων του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας και της Επιτροπής Αναφορών της Ε.Ε. και δικαιώνει τους αγώνες των τραπεζοϋπαλλήλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει τους νόμους 3371/2005 και 3455/2006, ώστε να εναρμονιστεί με την απόφαση της δικαιοσύνης, για να προστατευτούν τα συμφέροντα των τραπεζοϋπαλλήλων και του ασφαλιστικού συστήματος».

To Γραφείο Τύπου