Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/01/2008

Ανακοίνωση του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ: ΣΕ ΑΠΈΡΑΝΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΓΑΖΑ

Ο ΣΥΝ καταδικάζει τον απαράδεκτο αποκλεισμό της Γάζας και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ προχώρησε σε νέα πράξη βαρβαρότητας, αποφασίζοντας την διακοπή παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος σε 1,5 εκατομμύριο Παλαιστινίων στη Γάζα. Η κλιμάκωση αυτή του αποκλεισμού της περιοχής προσβάλει βάναυσα όχι μόνο το διεθνές δίκαιο αλλά και τις στοιχειώδεις αρχές του ανθρωπισμού. Μετατρέπει την Γάζα σε μια απέραντη φυλακή και θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές αρρώστων και παιδιών.

Ο αποκλεισμός αυτός πρέπει να σταματήσει αμέσως. Προσβάλει όλη την ανθρωπότητα. Δυσχεραίνει την όποια προσπάθεια για επαναθέρμανση των συνομιλιών με στόχο την επίλυση του Παλαιστινιακού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Ο ΣΥΝ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Στηρίζει την ισραηλο-παλαιστινιακή πρωτοβουλία πολιτών να σπάσει τον αποκλεισμό με αυτοκινητοπομπή τροφοδοσίας.

Απαιτεί επίσης από την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα σε διμερές και πανευρωπαϊκό επίπεδο για την παύση του αποκλεισμού και την εκ νέου τροφοδότησή της Γάζας με νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας