Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/01/2008

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις διώξεις εναντίον οικονομικών μεταναστών και προσφύγων στο λιμάνι της Πάτρας

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ

ΤΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΙ TΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣΕΝΑΝΤΙOΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Τα πογκρόμ και οι διώξεις εναντίoν οικονομικών μεταναστών και προσφύγών στο Λιμάνι της Πάτρας κορυφώθηκαν σήμερα με την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων και την καταστροφή μέρους του καταυλισμού που είχαν δημιουργήσει. Ένα σχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε υλοποίηση εδώ και αρκετό καιρό, κορυφώνεται λίγο πριν το Πατρινό καρναβάλι.

Η απουσία οποιαδήποτε υποδομής για την περίθαλψη αλλά και την ασφαλή διαμονή των μεταναστών και προσφύγων αναδεικνύει την απουσία βούλησης και πολιτικών, τόσο της κυβέρνησης όσο και των τοπικών αρχών, απέναντι σε ένα φαινόμενο το οποίο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των ισχυρών, της πολιτικής των πολέμων και της καταστολής.

Οι εικόνες της άγριας καταστολής των προηγούμενων ημερών από την μεριά της ΕΛ.ΑΣ και των μεθοδεύσεων για μια ακόμη «επιχείρηση σκούπα» προσβάλει τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά καθώς και την ίδια την ιστορική μνήμη ενός λαού που γνωρίζει τον ξεριζωμό από πρώτο χέρι.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό των μεταναστών και προσφύγων αλληλέγγυοι πολίτες, αντιρατσιστικές οργανώσεις, μέλη και φίλοι του Συνασπισμού και της Νεολαίας Συνασπισμού. Ενώνουμε την φωνή μας με εκείνους που καθημερινά βιώνουν αυτές τις πολιτικές και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών για μια αξιοπρεπή ζωή.

To Γραφείο Τύπου