Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/01/2008

Δήλωση Αλ. Τσίπρα στο ρ/σ του ΑΝΤΕΝΑ σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου

«Έχω την αίσθηση ότι παρακολουθούμε ένα ριάλιτι πολιτικό με προεκτάσεις που έχουν χαρακτήρα κατασκοπικού θρίλερ. Και αυτό το ριάλιτι το βλέπουμε τόσο στα δελτία ειδήσεων όσο και σε διάφορες εκπομπές. Διαβάζω ότι η χθεσινή ολονύκτια παρουσία του κ. Τριανταφυλλόπουλου στην εκπομπή  του κ. Χαρδαβέλα, είχε πάνω από 900.000 τηλεθεατές. Λοιπόν νομίζω ότι αυτή η ιστορία πρέπει κάποια στιγμή να εστιαστεί στα πραγματικά πολιτικά της χαρακτηριστικά. Να δούμε ότι τη στιγμή που εμείς συζητάμε για το ποιος πήρε το dvd ποιος εκβίασε, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι ήταν οι κομιστές συμβαίνουν κι άλλα σημαντικά πράγματα γύρω μας τα οποία δεν τα συζητάμε καθόλου. Όπως για παράδειγμα την μεγάλη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση, τις ποινές που μας επιβάλλει η ΕΕ διότι έχουμε γράψει στα παλιά μας τα παπούτσια το περιβάλλον κι αναφέρομαι στην κόντρα του κ Σιουφλιά με τον κ. Δήμα αλλα και στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χθες για το λιγνίτη και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Να γυρίσουμε όμως στο συγκεκριμένο θέμα μιας και με ρωτήσατε. Το συγκεκριμένο θέμα κύριε Λιαρέλη έχει να κάνει πρώτα και κύρια με την αδιαφανή διαχείριση του δημόσιου χρήματος την αλαζονεία της εξουσίας και μια διαρκή και γενικευμένη διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας με την οικονομική εξουσία. Με τα εκδοτικά συμφέροντα αν θέλετε και με μεγάλους οικονομικούς παράγοντες. Αυτό είναι η υπόθεση Ζαχόπουλου. Το αν αυτό πασπαλίζεται από ένα ροζ αλατοπίπερο αυτό δεν πρέπει να μας αφορά. Αυτό που πρέπει να μας αφορά είναι το πώς θα μπορέσουμε αυτό το διεφθαρμένο πια σύστημα εξουσίας όχι να το φτιασιδώσουμε όχι να το καλυτερέψουμε αλλά να το ανατρέψουμε.

Διότι όσα χρόνια που εγώ παρακολουθώ τα πράγματα διαρκώς οι κυβερνήσεις αλλάζουν με την υπόσχεση ότι θα βάλλουν τέλος στην διαφθορά και στην διαπλοκή. Μʼ αυτήν την υπόσχεση δεν εκλέχθηκε και ο Πρωθυπουργός πριν από τέσσερα χρόνια για πρώτη φορά; Ότι θα πάει κόντρα στους νταβατζήδες; Ωστόσο διαρκώς αυτό το σύστημα βρίσκει τρόπους να αναπαράγεται, να αναπαράγει την διαπλοκή, να αναπαράγει την διαφθορά και μάλιστα σε βαθμό τέτοιο που πια έχει αρχίσει να γίνεται, όπως πολύ καλά τονίσατε κι εσείς, από άποψη αισθητικής προβληματικό.

Άρα λοιπόν να εστιάσουμε εκεί, να βρούμε λύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση,. Και δε θα ήταν ίσως παράλογο να πει κανείς ότι όλη αυτή η εικόνα η δύσμορφη και η αποκρουστική αναδεικνύει ότι αυτό το σύστημα εξουσίας δεν μπορεί να συνεχίσει πια ως έχει. Πρέπει δηλαδή να βρούμε άλλες λύσεις.

To Γραφείο Τύπου