Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/01/2008

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη σχετικά με τη συνεχιζόμενη κατάρρευση των Χρηματιστηρίων και τις δηλώσεις του κ.Αλογοσκούφη

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά, σχολιάζοντας τη συνεχιζόμενη κατάρρευση των Χρηματιστηρίων και τις δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό ,έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

Η συνεχιζόμενη κατάρρευση στα περισσότερα διεθνή Χρηματιστήρια μαζί και στη Σοφοκλέους είναι μια από τις πολλές εκδηλώσεις της βαθύτατης οικονομικής κρίσης της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, της οποίας αιτία είναι η υπερσυσσώρευση κεφαλαίου σε ελάχιστα χέρια και η αχαλίνωτη κερδοσκοπία στις διεθνείς αγορές.

Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να βυθιστεί η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία, με επίκεντρο τις ΗΠΑ, σε μια κρίση στασιμοπληθωρισμού με οδυνηρές κοινωνικές συνέπειες για τους λαούς.

Η κυβέρνηση της χώρας μας, όπως δείχνουν οι δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη, όχι μόνο επιχειρεί να κρύψει το φόβο, αν όχι και τον πανικό της, μπροστά στις διαγραφόμενες δυσμενέστατες οικονομικές εξελίξεις με εκτός τόπου και χρόνου καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις, αλλά και κλιμακώνει μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία έχει αποτύχει και από εδώ και πέρα θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και κυρίως για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του.

Το συμπέρασμα της εξελισσόμενης διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης και των αρνητικών οικονομικών εξελίξεων στη χώρα μας είναι ότι σήμερα γίνεται αναγκαία όσο ποτέ η ανατροπή των συναινετικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και η χάραξη μιας νέας προοδευτικής πορείας για τον τόπο μας, αλλά και για την Ευρώπη.

To Γραφείο Τύπου