Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/01/2008

Συνάντηση Φ. Κουβέλη, Θ. Μαργαρίτη με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης για τα Ναρκωτικά

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΝ Φ. Κουβέλης και ο  Θ. Μαργαρίτης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης για τα Ναρκωτικά, με επικεφαλής τον κ. Αλ. Σταθακιό, Πρόεδρο και τον Π. Τριανταφύλλου, Γραμματέα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Φ. Κουβέλης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Το ζήτημα των ναρκωτικών είναι ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Κυρίως εντοπίζεται στο χώρο της νεολαίας. Δυστυχώς στη χώρα μας συνεχίζεται να ασκείται η γνωστή συντηρητική «συνταγή» της καταστολής και των απαγορεύσεων. Είναι ανάγκη να υπάρξουν νέες αντιναρκωτικές πολιτικές στηριγμένες σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος αλληλεγγύης, σε αντιαπαγορευτικές λογικές που κερδίζουν και δεν απομονώνουν τον χρήστη, σε μέτρα μείωσης της βλάβης με θεραπευτικό πλουραλισμό. Κεντρικά στοιχεία των νέων πολιτικών πρέπει να είναι η πρόληψη αλλά και μετά η επανένταξη των πρώην χρηστών.

Είναι λυπηρό που η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τα Κέντρα Πρόληψης και τους εργαζόμενους σε αυτά. Πρόκειται για τη μέγιστη υποκρισία των κυβερνώντων στο βαθμό που η συνήθης ηθικολογία τους για το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν περιλαμβάνει ούτε στο ελάχιστο μια γενναία οικονομική στήριξη της πρόληψης.

Στηρίζω τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης, όχι μόνο γιατί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, αλλά επειδή η υπ0όθεση των ναρκωτικών δεν χωρά εκπτώσεις και μιζέρια».

To Γραφείο Τύπου