Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/12/2005

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ-ΑΕΚ για τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Αντιπροσωπεία του Συνασπισμού, αποτελούμενη από τους Θ.Μαργαρίτη μέλος της Π.Γ., Τζ.Συναδινό υπεύθυνο του τμήματος αθλητισμού και Α.Τασούλα, Γ.Σίμο μέλη του τμήματος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Ν.Νικολαϊδη. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ ενημερώθηκε από τον κ.Νικολαϊδη για την πρόταση των ΠΑΕ για την δημιουργία της Σούπερ Λίγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Συνασπισμός της Αριστεράς ενδιαφέρεται ώστε να υπάρξει μια συνολικότερη αναπτυξιακή λογική για το ποδόσφαιρο, κάτι που βεβαίως είναι υποχρέωση πρώτα και κύρια της πολιτείας.

Επειδή όμως η πρόταση της Σούπερ Λίγκα έτσι κι αλλιώς άπτεται ζητημάτων που αφορούν συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο κι επειδή η τελική διαμόρφωση της πρότασης αυτής μπορεί να έχει είτε θετικές είτε αρνητικές επιπτώσεις σ'αυτό, επιθυμούμε να τονίσουμε:

Αυτό είναι το περίγραμμα των κριτηρίων, βάση των οποίων θα αξιολογήσουμε τη πρόταση για τη Σούπερ Λίγκα μόλις ολοκληρωθεί από τους εμπνευστές της.

Επίσης, επειδή πριν λίγες ημέρες έγιναν τα γνωστά επεισόδια στη Λιβαδειά, η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ τόνισε ότι, δεν είναι δυνατό ένας πρόεδρος ΠΑΕ να εκφράζει με σαφήνεια την αντίθεσή του στη βία, και όλοι οι άλλοι να σφυρίζουν αδιάφορα. Έτσι καθίστανται αφερέγγυοι ως προς τις προθέσεις τους και τις προτάσεις που κάνουν. Η κύρια ευθύνη βρίσκεται στη πολιτεία και στις ΠΑΕ για την εφαρμογή του νόμου. Τονίζουμε δε, ότι δε μπορεί κανείς να επικαλείται πρόθεση για λύση του προβλήματος, αν δεν αποκόψει τον ομφάλιο λώρο των συνδέσμων από τις ΠΑΕ, ο οποίος δεν είναι άλλος από τα εισιτήρια και τις παράπλευρες εμπορικές και οικονομικές δραστηριότητες.

Τμήμα Αθλητισμού