Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/01/2008

Σχετικά με την καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την απαράδεκτη στάση των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής προς μέλη της Ομάδας Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε από την πλευρά των αρχών παραβίαση του π.δ. 61/99 με την οποία εξασφαλίζεται η πρόσβαση προσφύγων στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής. Την παραπάνω χρονίζουσα κατάσταση θέλησε να ερευνήσει μετά από καταγγελίες αλλοδαπών ομάδα δικηγόρων για τα δικαιώματα των προσφύγων πραγματοποιώντας την Κυριακή 27 /01 αυτοψία στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Διαπιστώνοντας την εξευτελιστική για τους αλλοδαπούς κατάσταση οι δικηγόροι θεώρησαν σκόπιμο να αποτυπώσουν φωτογραφικά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υποβάλλουν οι αλλοδαποί αίτηση ασύλου, προκαλώντας με αυτή τους την πράξη την οργή των «ευέξαπτων» αστυνομικών φρουρών της πύλης οι οποίοι προπηλάκισαν, προσέβαλλαν και απαξίωσαν πέντε από τα μέλη της Ομάδας Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων.    

Ο ΣΥΝ, καταδικάζει τόσο την παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων στην χώρα μας όσο και την βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων στους πέντε δικηγόρους. Και καλεί όλους τους υπεύθυνους να λάβουν θέση καθώς και ειδικά τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να αναλάβει πολιτικά την ευθύνη που έχει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Ευτυχώς την ίδια στιγμή οι πολίτες της Πάτρας με την μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη τους για τα δικαιώματα των Αφγανών προσφύγων, αποδεικνύουν έμπρακτα πως το μόνο πρόσωπο της Ελλάδας δεν είναι η καταστολή και ο ρατσισμός. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

To Γραφείο Τύπου