Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/01/2008

Σχόλιο Π. Λαφαζάνη σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Γ. Βουλγαράκη μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Γ. Βουλγαράκη μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

Αποτελεί «όνειδος» και «ύβρη» για τις παραδόσεις και το μέλλον αυτού του λαού να αποκαλεί ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ .Γ. Βουλγαράκης «μεταρρύθμιση» την εκχώρηση των πλέον στρατηγικών, ιστορικών και κερδοφόρων λιμανιών της χώρας στα πολυεθνικά συμφέροντα και μάλιστα με χαριστικούς όρους σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και με το ελληνικό κράτος τελικά να πληρώνει και από πάνω για αυτή την απαράδεκτη παράδοση.

Ακόμα χειρότερα, η κυβέρνηση επιχειρεί να παραπλανήσει βάναυσα την κοινή γνώμη για το μέλλον των εργαζομένων. Διότι, με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, η μεγάλη πλειοψηφία των εξειδικευμένων και με εμπειρία εργαζομένων στον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, πετιώνται στα «αζήτητα» του ελληνικού δημοσίου με μείωση των αποδοχών τους ή στον Καιάδα του εργασιακού «δουλεμπορίου» που θα εγκαθιδρύσουν τα νέα πολυεθνικά «αφεντικά» στα λιμάνι. Τα αβέβαια «δολώματα»  που ρίχνει η κυβέρνηση σε μια μικρή μερίδα εργαζομένων υπακούουν μόνο και μόνο σε «πονηρές» μεθόδευσεις που αποβλέπουν αποκλειστικά στη διάσπαση του ενωμένου και ανυποχώρητου αγώνα τους.

Μια επικίνδυνη πολιτική που πουλάει την Ελλάδα, υποθηκεύει το μέλλον της και την μετατρέπει σε ευρωπαϊκή έκδοση  των γνωστών «μπανανιών», δεν θα περάσει. Θα ναυαγήσει μέσα στα λιμάνια που η ίδια επιχειρεί να εκποιήσει για να προωθήσει τα ιδεολογικά κυβερνητικά δόγματα του πιο άγριου νεοφιλελευθερισμού.

To Γραφείο Τύπου