Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/12/2005

Για την επιστολή παραίτησης του κ.Παλαιοκρασά

Δήλωση του Π.Λαφαζάνη, μέλους ΠΓ και υπεύθ. Οικονομικής & Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του κόμματος, αναφερόμενος στην επιστολή παραίτησης του κ. Γ. Παλαιοκρασά, τόνισε τα εξής:

Η επιστολή παραίτησης του κ. Παλαιοκρασά αναδεικνύει την κρίση που επί χρόνια τώρα συνεχίζεται στη ΔΕΗ και οφείλεται στο γεγονός ότι η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας μας έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης και λεηλασίας από ιδιωτικά συμφέροντα.

Η κρίση στη ΔΕΗ δείχνει ότι το πρόβλημα στις δημόσιες επιχειρήσεις δεν είναι οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους, τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει να κατακρεουργήσει με το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, αλλά οι κυβερνητικές πολιτικές και οι διορισμένες από την εκάστοτε κυβέρνηση διοικήσεις, οι οποίες κατά κανόνα ασκούν αδιαφανή διαχείριση και δεν υπηρετούν, ως οφείλουν, αποκλειστικά και μόνο το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Η ΔΕΗ χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ να αναβαθμιστεί και να αναδιοργανωθεί ως δημόσια επιχείρηση, μακριά από τον κυβερνητικό κομματικό εναγκαλισμό και την αιχμαλωσία των ιδιωτικών συμφερόντων ώστε να μπορέσει να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα στη λειτουργία της, την εξυπηρέτηση του ελληνικού λαού και της ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας την πεπατημένη και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αντί να κινηθεί στις παραπάνω κατευθύνσεις, περιορίζεται στις αλλαγές προσώπων, την ώρα μάλιστα που με το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, αποκλείει τη ΔΕΗ από τις νέες επενδύσεις για την κατασκευή νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, προκειμένου να προτιμηθούν χαριστικά οι ιδιώτες.

To Γραφείο Τύπου