Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/01/2008

Παρά το πένθος, η Εκκλησία συνεχίζει αμείωτα το real estate. Δίωξη κατά του Προέδρου του Περιβαλλοντικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Περιστερίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Την 4 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων μήνυση για συκοφαντική εξύβριση, που έχει καταθέσει ο κ. Κοναξής, δικηγόρος του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Λαμίας, κατά του προέδρου του Περιβαλλοντικού Συλλόγου κ. Δημήτρη Κούνδουρου.

Είναι γνωστό ότι η Μητρόπολη Φθιώτιδας διεκδικεί στο Ποικίλο όρος συνολικές εκτάσεις 7.500 στρεμμάτων. μέσα στις οποίες περιλαμβάνεται περίπου το 1/3 της έκτασης του Δήμου Περιστερίου. Ο κ. Κούνδουρος σε Ημερίδα του Συλλόγου. τον Ιούνιο του 2006. μίλησε σαν εκπρόσωπος Συντονιστικού Δημοτικών παρατάξεων και Φορέων (στο οποίο συμμετείχαν, ο Δήμος Περιστερίου, παρατάξεις της αντιπολίτευσης. η Νομαρχία Αθήνας. ο ΑΣΔΑ. η Α ΕΛΜΕ Περιστερίου. ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπ/σης. ο Σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου. κ.λ.π.).

Κατήγγειλε την Μητρόπολη Φθιώτιδας και το δικηγορικό γραφείο, ότι έχει εγγράψει αξίωση στα ακίνητα χιλιάδων μικροϊδιοκτητών που δεν μπορούν πλέον να διαχειριστούν την περιουσία τους. Προκειμένου να άρει την αξίωση απαιτεί την καταβολή χρηματικού ποσού. Ο κ. Κούνδουρος χαρακτήρισε την ομηρία αυτή των κατοίκων. πολιτικό πρόβλημα πρώτου μεγέθους και την απαίτηση χρημάτων (τα οποία νέμονται η Μητρόπολη και το δικηγορικό γραφείο). «εκβιασμό». Την ομιλία του αυτή θεώρησε ο δικηγόρος της Μονής υβριστική κατά του προσώπου του.

Το τμήμα Οικολογίας του Συνασπισμού  θεωρεί ότι η μήνυση κατά του προέδρου του Περιβαλλοντικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Περιστερίου  αποτελεί προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης κάθε φωνής που αντιστέκεται στην εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων και την καταστροφή του πράσινου.

Καλεί την Μητρόπολη Φθιώτιδος να σταθεί στο ύψος του πνευματικού της ρόλου, να σταματήσει τον δικαστικό αγώνα διεκδίκησης εκτάσεων στον οικιστικό χώρο του Δήμου Περιστερίου και στο Ποικίλον Όρος και να καλέσει  τον πληρεξούσιο δικηγόρο της να ανακαλέσει την μήνυση.

Καμιά δικαστική διαδικασία δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής για το δίκιο και την προστασία του περιβάλλοντος .

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ


Επισυνάπτονται:

Απόφαση της Επιτροπής Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα

Απόφαση συμπαράστασης στον Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Περιστερίου από τον Όμιλο για το Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής Πετρούπολης


Επιτροπή Πολιτών για την Διάσωση του Ελαιώνα
Ελασιδών 21 - Ρουφ - Αθήνα
Τηλ.: 210. 3462507-8814717-3461321-3459882-3422651

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ

Συμπαραστεκόμαστε στον Αγώνα του Περιβαλλοντικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Περιστερίου και  στον Πρόεδρό του Δημήτρη Κούνδουρο

Η μηνυτήρια αναφορά που άσκησε ο δικηγόρος κ. Κοναξής, προς τον Πρόεδρο του ΠΦΣΠ Δημήτρη Κούνδουρου για συκοφαντική δυσφήμηση, είναι αβάσιμη και εκφοβιστικού χαρακτήρα.

Ο Δημήτρης Κούνδουρος μιλώντας στην ημερίδα με θέμα: «Το Ποικίλο Όρος και η προστασία του από τις διεκδικήσεις της Μητρόπολης Λαμίας» (16/7/2006) δεν εξέφρασε προσωπικές απόψεις αλλά μίλησε ως εκπρόσωπος των φορέων που οργάνωσαν την ημερίδα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει διατάξει εισαγγελική έρευνα για το θέμα, ούτε το γεγονός ότι βουλευτές όλων των κομμάτων έχουν κάνει σχετικές ερωτήσεις στους αρμόδιους Υπουργούς για το Ποικίλο Όρος και το ρόλο της Μητρόπολης Λαμίας.

Οι εκφοβισμοί δεν θα περάσουν, οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου οφείλουν να υπερασπίσουν τα βουνά, τις ακτές και τους ελεύθερους χώρους.

Συμπαραστεκόμενοι στον Πρόεδρο του ΠΦΣΠ, ουσιαστικά υπερασπίζουμε το πολύπαθο περιβάλλον, στο όνομα του οποίου την 5η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πολλές αναφορές, διακηρύξεις και υποσχέσεις ακούσαμε.

Αθήνα 18 Ιουνίου 2007


ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
«ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ»

Απόφαση συμπαράστασης στον Πρόεδρό του Περιβαλλοντικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Περιστερίου , Δημήτρη Κούνδουρο.

Η μηνυτήρια αναφορά προς τον Πρόεδρο του ΠΦΣΠ Δημήτρη Κούνδουρο, για συκοφαντική δυσφήμηση , που άσκησε ο δικηγόρος- πληρεξούσιος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Λαμίας, κ. Κοναξής, είναι αβάσιμη και αποσκοπεί στον εκφοβισμό όσων αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των δασικών εκτάσεων του Ποικίλου Όρους, που απειλούνται με οικοπεδοποίηση.

Ο Δημήτρης Κούνδουρος μιλώντας στην ημερίδα με θέμα: «Το Ποικίλο Όρος και η προστασία του από τις διεκδικήσεις της Μητρόπολης Λαμίας» (16/7/2006) εξέφρασε τις απόψεις των φορέων που οργάνωσαν την ημερίδα με τις οποίες συμφώνησαν όλοι παριστάμενοι στην ημερίδα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει διατάξει εισαγγελική έρευνα για το θέμα, ούτε το γεγονός ότι βουλευτές όλων των κομμάτων έχουν κάνει σχετικές ερωτήσεις στους αρμόδιους Υπουργούς για το Ποικίλο Όρος και το ρόλο της Μητρόπολης Λαμίας.

Συμπαραστεκόμενοι στον Πρόεδρο του ΠΦΣΠ, υπερασπίζουμε την διάσωση του Ποικίλου όρους από τις προσπάθειες μεταβολής του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του. Υπερασπίζουμε το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να αγωνιζόμαστε για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Πετρούπολη 23/6/2007. για το Π.Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Χρήστος Παπάς
Ο Γραμματέας Λυκούργος Πολυχρονόπουλος