Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/01/2008

'Αμεση ανάγκη για ένα ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων και των συνδικάτων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα για να σταματήσει η συρρίκνωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων

ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΕΞΟΔΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά, σχολιάζοντας τις εθελούσιες εξόδους που σχεδιάζει η κυβέρνηση σε Λιμάνια, ΟΣΕ, Ολυμπιακή κλπ και τις προθέσεις για διάλυση και ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια μεγάλη κυβερνητική επιχείρηση που έχει στόχο τη συρρίκνωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση όλων συλλήβδην των δημόσιων στρατηγικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών της χώρας, την οποία καλείται να πληρώσει άμεσα ο ελληνικός λαός με πολλά δις ευρώ και μεσοπρόθεσμα με ραγδαία άνοδο των τιμολογίων αυτών των επιχειρήσεων.

Στην αιχμή αυτής της πολιτικά άθλιας επιχείρησης βρίσκονται στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις όπως τα Λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης, η ΔΕΗ, η «Ολυμπιακή», ο ΟΣΕ, ενώ σειρά παίρνουν κι άλλες επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΑΘ, η ΔΕΠΑ κλπ.

Το εξωφρενικό είναι ότι η κυβέρνηση για να προχωρήσει στα καταστροφικά, σε βάρος του δημοσίου, σχέδιά της, έχει εξαγγείλει και σχεδιάζει ένα πρόγραμμα «μαμούθ» χιλιάδων «εθελουσίων» εξόδων και μετατάξεων –βλ. Λιμάνια, Ολυμπιακή, ΟΣΕ, ΟΤΕ κλπ- το οποίο θα κοστίσει ο «κούκος αηδόνι» στον ελληνικό λαό και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ θα παροπλίσει και θα «αχρηστεύσει», προκειμένου να εξυπηρετηθούν, με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ιδιωτικά συμφέροντα, πολύτιμο, έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να ματαιωθούν αυτοί οι σχεδιασμοί μιας καταρρέουσας κυβέρνησης, η οποία, παρά τη φθορά και τη λαϊκά αποδοκιμασία, θέλει να πωλήσει τη χώρα και να την καταστήσει ανοχύρωτο «άθυρμα» στα χέρια εγχώριων ιδιωτικών και πολυεθνικών συμφερόντων.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι επίκαιρο όσο ποτέ να συγκροτηθεί ένα ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που θα καταστήσει παλλαϊκά τα αιτήματα για να σταματήσει η συρρίκνωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημοσίου. Να σταματήσει η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η πώληση της Ελλάδας που υποθηκεύουν το μέλλον του ελληνικού λαού, ο οποίος καλείται να πληρώσει και από πάνω, για να θριαμβεύσει και να κερδοσκοπεί η ιδιωτική απληστία.

To Γραφείο Τύπου