Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/02/2008

Ανάγκη για ένα ευρύτερο παλλαϊκό μέτωπο σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη για τη ματαίωση της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά, σχολιάζοντας το ενδιαφέρον σειράς πολυεθνικών εταιρειών για τα λιμάνια Πειραιά-Θεσσαλονίκης και τη στάση της κυβέρνησης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Την ώρα που γίνεται «τρελός» χορός από σειρά πολυεθνικών εταιρειών για το ποια θα «πρωτοαρπάξει» τα υπερκεδοφόρα «φιλέτα» των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας επιδίδονται σε ένα πρωτοφανές όργιο «φαιάς» παραπλανητικής και αποπροσανατολιστικής προπαγάνδας για να σπάσουν τον ενωμένο και ανυποχώρητο  αγώνα των εργαζομένων για τη μη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Η κυβέρνηση με τη δογματική νεοφιλελεύθερη εμμονή της στο απαράδεκτο και αδικαιολόγητο ξεπούλημα των λιμανιών αναλαμβάνει πλήρως και αποκλειστικά την ευθύνη για τα μεγάλα και ογκούμενα προβλήματα στην οικονομία από τη μη λειτουργία των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων.

Η κυβέρνηση με την τακτική της, που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ορέξεις των πολυεθνικών εταιρειών, σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες.

Κάνει μεγάλο λάθος η κυβέρνηση αν πιστεύει ότι από τη μια με τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία και από την άλλη με κίβδηλες υποσχέσεις «εξαγοράς» συνειδήσεων θα κάμψει την αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων στα λιμάνια.

Η αρραγής αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων στον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ θα πάρει το επόμενο διάστημα διαστάσεις παλλαϊκού μετώπου σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη προκειμένου να αποτραπεί το εθνικό πολιτικό έγκλημα της εκποίησης των λιμανιών που προωθεί η κυβέρνηση. Τα σχέδια του κ. Γ. Βουλγαράκη θα έχουν την ίδια και χειρότερη τύχη από αυτή που είχαν τα σχέδια του κ. Μ. Κεφαλογιάννη.

To Γραφείο Τύπου