Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/12/2005

Δήλωση του βουλευτή και εκπροσώπου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη, σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου των Υπ. Δικαιοσύνης της Ε.Ε. να καταγράφονται και να υπόκεινται σε επεξεργασία οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και επικοινωνίες με σταθερά

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

«Βαρύτατο πλήγμα δέχονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες, με την απόφαση του Συμβουλίου των Υπ. Δικαιοσύνης της Ε.Ε. να καταγράφονται και να υπόκεινται σε επεξεργασία οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και επικοινωνίες με σταθερά, κινητά και ηλεκτρονικά μέσα από αρχές αλλά και από εταιρείες στις οποίες είναι δυνατόν να διατίθενται τα στοιχεία αυτά. Η ελληνική κυβέρνηση συνέπραξε και δεν πρόβαλε καμία αντίρρηση στην απόφαση αυτή. Είναι βαρύτατα εκτεθειμένη. Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αποτελεί πρόσχημα, εξαιρετικά ευδιάκριτο πια, για να φακελώνονται και να βρίσκονται σε διαρκή αιχμαλωσία οι έλληνες και γενικότερα οι ευρωπαίοι πολίτες.

Εξάλλου, η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη και οφείλει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις για τις βάσιμες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες από ελληνικά αεροδρόμια μετακινούνται πολίτες, που έχουν συλληφθεί στο ελληνικό έδαφος από αμερικανικές υπηρεσίες, και μετάγονται στις ΗΠΑ για να ανακριθούν ως ύποπτοι τρομοκρατικής δράσης. Πρόκειται για απαράδεκτη εκχώρηση της εθνικής ανεξαρτησίας και δικαιωμάτων της χώρας. Η προσβολή των ατομικών ελευθεριών είναι πλέον απροκάλυπτη και προκλητική».

To Γραφείο Τύπου