Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/12/2005

Επίσκεψη ΣΥΝ στο Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Κοινωνικών Υπηρεσιών

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, μαζί με τον Σωτ. Σιώκο, μέλος της ΚΠΕ και υπεύθυνο του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Κοινωνικών Υπηρεσιών και συζήτησε με το Σωματείο Εργαζομένων σχετικά με το μέλλον του Κέντρου.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του δημόσιου αυτού οργανισμού, που είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του.

Τόνισε επίσης ότι «δεν μπορεί, ακόμα και επιχειρήσεις για τις οποίες η κυβέρνηση δεν μπορεί κάν να χρησιμοποιήσει το ψευτοεπιχείρημα ότι είναι ζημιογόνες, που δεν στοιχίζουν ούτε ένα ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, να περάσουν τις περιπέτειες μετατροπής σε ανώνυμη εταιρεία και παραχώρησης του πεδίου δράσης τους σε ιδιωτικές εταιρείες.»

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους «να δώσουν το παρόν στην απεργιακή κινητοποίηση του Δεκέμβρη, για να έχουμε ένα σύγχρονο δημόσιο τομέα στην Ελλάδα, και όχι για να υπερασπιστούμε αυτόν που υπάρχει.»

Αμέσως μετά έκανε της εξής δήλωση:

«Το Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Κοινωνικών Υπηρεσιών είναι ένας οργανισμός που δεν είναι γνωστός στους έλληνες πολίτες αλλά είναι κρίσιμος και ειδικής σημασίας, διότι στηρίζει τα δημόσια ταμεία όπως ΙΚΑ, ΟΓΑ, δημόσια νοσοκομεία, με εργασίες πληροφορικής, χωρίς να στοιχίζει ούτε ένα ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, διότι οι υπηρεσίες του παρέχονται σε ανταποδοτική βάση. Η κυβέρνηση προχωράει σε ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων οργανισμών , με το πρόσχημα ότι είναι ζημιογόνοι, αλλά, έλεος! Έναν οργανισμό τόσο κρίσιμης σημασίας και για τις υπηρεσίες που παρέχει, και για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, να τον ιδιωτικοποιήσει ή να τον δώσει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις; Αυτό είναι ντροπή, δεν πρέπει να γίνει. Αντίθετα, πρέπει να στηρίξει τον εκσυγχρονισμό του οργανισμού αυτού, να εξασφαλίσει την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, και να τον αναβαθμίσει σε ένα καθεστώς ανάλογο με αυτό που διέπει το ΚΕΠΥΟ.»

Αθ. Τριανταφυλλίδου, (Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΗΥΚΥ)

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε σήμερα τον κ. Αλαβάνο, ο οποίος ερχόμενος σήμερα στον εργασιακό μας χώρο, συζητώντας με τους εργαζομένους στο ΚΗΥΚΥ, έθεσε το θέμα του Κέντρου στη σωστή του διάσταση. Μίλησε για τον εκσυγχρονισμό του, την αναβάθμισή του, τη δημιουργία ενός σύγχρονου δημόσιου φορέα κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που να εξυπηρετεί το χώρο της πληροφορικής στην κοινωνική υγεία και ασφάλιση, όπως κάνει μέχρι τώρα με επιτυχία, από το 1969 που ιδρύθηκε. Ζητάμε και εμείς οι εργαζόμενοι τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή του εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πιστεύουμε στο δημόσιο χαρακτήρα του Κέντρου, έτσι έχουμε λειτουργήσει και έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, αρκεί να μας δοθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις γι αυτό.»

To Γραφείο Τύπου