Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/02/2008

Δήλωση του Δ.Στρατούλη στον ρ/σ "Στο Κόκκινο 105,5" σχετικά με τη συνεργασία της Αστυνομίας με τη «Χρυσή Αυγή»

Σχετικά με τη συνεργασία της Αστυνομίας με τη «Χρυσή Αυγή» ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» (Μπ. Μιχαλοπούλου), δήλωσε τα εξής:

Η παραπαίουσα από τα σκάνδαλα Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει ολόκληρη την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή εικόνα και δράση της Αστυνομίας ως παρακρατικής οργάνωσης περασμένων και ανώμαλων περιόδων της χώρας μας.

Η Αστυνομία λειτούργησε χθες ως παρακράτος γιατί:

1.    Επέτρεψε να γίνει η συγκέντρωση της «Χρυσής Αυγής», μιας εγκληματικής οργάνωσης που επανειλημμένα το τελευταίο εξάμηνο μέλη της έχουν κάνει δολοφονικές επιθέσεις σε νέους, σε αριστερούς και σε μετανάστες (ακόμα και μέσα στα σπίτια τους).

2.    Συνεργάστηκε ανοιχτά με τα φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής», όχι μόνο διευκολύνοντάς τους να μαχαιρώσουν ή να χτυπήσουν συμμετέχοντες σε διαδήλωση μεγάλου αριθμού κοινωνικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων, αλλά και να φυγαδεύσουν με φορτηγάκι τα εγκληματικά τους σύνεργα.

3.    Αντί να συλλάβει, φυγάδευσε τα φασιστοειδή που είχαν επιτεθεί δολοφονικά σε διαδηλωτές.

4.    Επιτέθηκε απρόκλητα το ίδιο βράδυ σε διαδηλωτές, δημοσιογράφους και περαστικούς, πνίγοντας τους μαζί με τους χιλιάδες κατοίκους του κέντρου της Αθήνας σε τόνους δακρυγόνων και χημικών.

Η πολιτική καταδίκη από όλους τους πολίτες και τη νεολαία προς την Κυβέρνηση και προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας για τη χθεσινή στάση της θα πρέπει να είναι άμεση, καθολική και απερίφραστη.

To Γραφείο Τύπου