Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/02/2008

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΤ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ...;

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ, σχετικά με τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας για τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, επί πολλές ώρες, το περασμένο Σάββατο.

Οι δυνάμεις καταστολής, για μια ακόμα φορά, όχι μόνο δεν απέτρεψαν με ομαλό τρόπο τα επεισόδια αλλά υπήρξαν «συμμέτοχες» στην ανάπτυξή τους και το χαοτικό κλίμα, αν και γνώριζαν από μέρες και τις δυο συγκεντρώσεις.

Η αστυνομία ανέχτηκε, στην καλύτερη περίπτωση, στους κόλπους της ακροδεξιά φασιστοειδή, που συνεπικουρούσαν τις επιθέσεις κατά των αντιφασιστών, αντιρατσιστών διαδηλωτών, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό αρκετών. Στις ολοφάνερες δολοφονικές διαθέσεις των μελών της Χρυσής Αυγής, η αστυνομία «απάντησε» με αθρόες προσαγωγές δεκάδων πολιτών και πνίγοντας στα δακρυγόνα και τα χημικά το κέντρο της Αθήνας.

Ζητάμε την άμεση σύλληψη των υπευθύνων για τους τραυματισμούς αθώων πολιτών.

Οι πολιτικές ευθύνες του Υπουργού Εσωτερικών και της κυβέρνησης είναι μεγάλες για το πως εννοούν την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των πολιτών.

Τμήμα Δικαιωμάτων