Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/12/2005

"Περισσότερο φως" στις εξελίξεις για τη ΔΕΗ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΟ

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρώην Προέδρου της ΔΕΗ κ. Παλαιοκρασσά, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Νίκος Χουντής, έκανε την παρακάτω δήλωση :

”Η επιστολή παραίτησης και η σημερινή συνέντευξη τύπου του πρώην Προέδρου της ΔΕΗ κ. Παλαιοκρασσά, θέτουν μείζονα πολιτικά ζητήματα για την κυβέρνηση και προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά για την επιβίωση και αναπαραγωγή φαινομένων διαπλοκής στη ΔΕΗ και κατ’ επέκταση στον τομέα των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας.

Το ζήτημα είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό και αφορά τη σύγκρουση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στο πεδίο της απελευθέρωσης της ενέργειας και του μέλλοντος της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης.

Πέραν από την παραπομπή του θέματος στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση υποχρεούται, καθώς επικαλείται τη διαφάνεια και τον αγώνα κατά της διαπλοκής, έστω και τώρα, να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα και να επιμερίσει τις ευθύνες.

Είναι πλέον φανερό ότι για τα προβλήματα των Δημόσιων επιχειρήσεων, οι ευθύνες βρίσκονται στις διαπλεκόμενες πολιτικές των κυβερνήσεων και των διορισμένων απ’ αυτές διοικήσεων. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεργατικό νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ και αντί να επιτίθεται στους εργαζόμενους να σταματήσει τη λεηλασία των Δημόσιων επιχειρήσεων από τα ιδιωτικά συμφέροντα.

To Γραφείο Τύπου