Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/02/2008

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ALPHA

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ALPHA (Μπ. Παπαπαναγιώτου) για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Για το σκάνδαλο Siemens

To ελληνικό σκέλος του σκανδάλου Siemens είναι πάρα πολύ μεγάλο. Mας κατατάσσει στην κορυφή, μαζί με τη Νιγηρία, το Κουβέιτ και την Κολομβία. Πρέπει να ψαχθεί με όλους τους δυνατούς τρόπους. Η δικαιοσύνη πρέπει να τρέξει γρηγορότερα, με γερμανικές ταχύτητες.

Μαθαίνω ότι το αίτημα για δικαστική συνδρομή περίμενε 3 μήνες στα συρτάρια  του τότε υπουργού κ. Παπαληγούρα και διεβιβάσθη τον Απρίλιο του 2007 στις γερμανικές αρχές. Επίσης, πληροφορούμαι ότι όταν οι γερμανικές δικαστικές αρχές ζήτησαν κάποια στοιχεία, τα στοιχεία αυτά δεν εστάλησαν από τις ελληνικές αρχές. Υπήρξε μια καθυστέρηση και μια δυσκαμψία.

Πρέπει να ψαχθεί παντού, ταυτόχρονα και σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να υπάρξει και εξεταστική επιτροπή και η ελληνική δικαιοσύνη να πάει εκεί με εξουσιοδοτημένους δικαστές της και να πάρει υλικό, χέρι με χέρι.

Ζήτησα ακόμη από την Κομισιόν το θέμα να ψαχθεί και από την ευρωπαϊκή υπηρεσία για την καταπολέμηση της απάτης. Γιατί  παραβιάζονται οι κανόνες περί ανταγωνισμού που διέπουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ανάθεση έργων και προμηθειών.

Είναι συμφέρον όλων αυτή η υπόθεση να φτάσει στο τέλος. Να μην οδηγηθεί σε συμψηφισμούς, παραγραφές, καθυστερήσεις και κουκουλώματα. Αν κάποιοι αποδειχθεί ότι πήραν παράνομα λεφτά, είτε είναι στελέχη της ΝΔ, είτε είναι του ΠΑΣΟΚ, είτε υπουργοί, είτε ηγετικοί παράγοντες του ΟΤΕ, είτε άτομα που σχετίζονται με τα οικονομικά των κομμάτων, είναι χίλιες φορές καλύτερο και για τη ΝΔ και για το ΠΑΣΟΚ να τους πετάξουν έξω, σαν την τρίχα από το ζυμάρι, παρά να λούζονται αυτά τα πράγματα.

Για τα πρόσφατα επεισόδια και την στάση της αστυνομίας

Η στάση των αστυνομικών δυνάμεων δείχνει επαγγελματική και διαχειριστική ανεπάρκεια και εκλεκτικές συγγένειες που τις είδαν όλοι οι έλληνες Υπηρετείται ταυτόχρονα μια πολιτική σκοπιμότητα της κυβέρνησης η οποία αν και εμφανίζεται δυσαρεστημένη, αξιοποιεί τα επεισόδια για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα.

Ο Συνασπισμός είναι ένα κόμμα το οποίο αποστρέφεται και απεχθάνεται τη βία. Δεν έχει καμία δυσκολία να καταδικάσει πρακτικές και ενέργειες άλλων χώρων, όπως των κουκουλοφόρων του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίες ανατροφοδοτούν ένα φαύλο κύκλο βίας. Αυτές οι πρακτικές υπονομεύουν την μαζική, ειρηνική και ασφυκτική απομόνωση της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

To Γραφείο Τύπου