Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/02/2008

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου

Με τα αντικαρκινικά νοσοκομεία να καταρρέουν και την πολιτική εναντίον του καρκίνου να καρκινοβατεί υποδεχόμαστε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου.

Η απουσία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με Αγωγή  Υγείας και Πρόληψη, η ελλειμματική δημόσια πολιτική υγείας, η συρρίκνωση των δημόσιων δαπανών, η αποψίλωση των νοσοκομείων και ιδιαίτερα των αντικαρκινικών όπως και ΄όλες οι πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα υγείας-πρόνοιας εξαναγκάζουν του συμπολίτες μας που πάσχουν από καρκίνο να περιμένουν μήνες για θεραπεία στα αντικαρκινικά νοσοκομεία ή τους εξωθούν στον ιδιωτικό τομέα ξεπουλώντας τα πάντα προκειμένου να τύχουν θεραπείας.

Ο καρκίνος και όλες οι παθήσεις της σύγχρονης εποχής μπορούν να αντιμετωπιστούν προληπτικά και θεραπευτικά, μόνο στο πλαίσιο ενός δημόσιου δωρεάν τομέα υγείας που κεντρικό του άξονα έχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ΠΦΥ και Πρόληψης.

Ο ΣΥΝ και οι υγειονομικοί του παλεύουν για την ανατροπή των εφαρμοζομένων σήμερα κυβερνητικών πολιτικών υγείας-πρόνοιας και την προώθηση δημόσιων πολιτικών σε όλα τα επίπεδα της παραγωγικής διαδικασίας, τις συνθήκες ζωής και της κοινωνικής δράσης. Παλεύουν για ένα δωρεάν δημόσιο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας για όλο τον Λαό.

Τμήμα Υγείας