Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/02/2008

Δήλωση του Κ. Ήσυχου, μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπ. Μεταφορών για τη σχεδιαζόμενη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής

Δήλωση του Κ. Ήσυχου, μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ και αντιπρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπ. Μεταφορών, κ. Κ. Χατζηδάκη, για τη σχεδιαζόμενη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.

Ο κ. Κ. Χατζηδάκης, δογματικά προσηλωμένος στον δικό του μονόδρομο  για την ιδιωτικοποίηση εξπρές της Ολυμπιακής, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ουσιαστικά έμεινε «γυμνός» από νεοφιλελεύθερα επιχειρήματα.

Η συνεχιζόμενη επιχειρηματολογία και συνθηματολογία του γύρω από τα «χρέη» της Ολυμπιακής μας ανακοινώνει για την ανάθεση της ιδιωτικοποίησης του εθνικού αερομεταφορέα σε ειδικό σύμβουλο με τις διαδικασίες της ανάθεσης σε όμιλο ή κοινοπραξία ιδιωτών. Τα μόνα χρέη που έως τώρα έχουν τεκμηριωθεί και μόνο τμήμα αυτών είναι εκείνα που η διαιτησία του Αρείου Πάγου επικύρωσε σε βάρος του Δημοσίου προς όφελος του εθνικού αερομεταφορέα.

Η δραματική συρρίκνωση της Ολυμπιακής συνεχίζεται. Η μια μετά την άλλη γραμμές εξωτερικού και εσωτερικού διακόπτονται. Οι ανταγωνιστές της Ο.Α., Aegean Airlines, EasyJet, Lufthansa, κ.α., καλύπτουν τα κενά του εθνικού αερομεταφορέα που αφήνονται στην αγορά. Το έγκλημα συνεχίζεται απροκάλυπτα. Είναι ώρα, πλέον, η κυβέρνηση να παραιτηθεί από την παράδοση άνευ όρων του εθνικού αερομεταφορέα, του παραγόμενου πλούτου του, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του σε διαπλεκόμενα συμφέροντα. Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι της Ο.Α., το συνδικαλιστικό κίνημα, η κοινωνική και η πολιτική ριζοσπαστική Αριστερά να υψώσουν αποτελεσματικό ανάχωμα και να επιβάλουν τις εναλλακτικές τους προτάσεις.

To Γραφείο Τύπου