Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/02/2008

Σχόλιο Π. Λαφαζάνη σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη μετά την κυβερνητική επιτροπή

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη μετά την κυβερνητική επιτροπή, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τα ίδια αισιόδοξα και ηχηρά για τα οποία κάνει λόγο ο κ. Γ. Αλογοσκούφης σχετικά με την προοπτική του ΕΣΠΑ, έχουν λεχθεί πανομοιότυπα από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, για το Γʼ ΚΠΣ και τα προηγούμενα.

Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται,  αλλά η διαχείριση των Κοινοτικών Πλαισίων βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Δεν είναι μόνο η απώλεια των κονδυλίων που κοστίζει στη χώρα, αλλά κυρίως η αξιοποίηση των Κοινοτικών πόρων χωρίς το αντίστοιχο τεχνολογικό, παραγωγικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό αντίκρισμα.

Αυτή η πρωτοφανής απώλεια και κατασπατάληση Κοινοτικών πόρων συνιστά μια από τις σύγχρονες μεγάλες τραγωδίες για τη χώρα.

Όσο οι κυβερνήσεις δεν έχουν αναπτυξιακό κοινωνικό σχέδιο και όραμα για τη χώρα, κομματικοποιούν και διαλύουν τη δημόσια Διοίκηση, είναι προσανατολισμένες στις λογικές του «τσιμέντου» και της «ασφάλτου» και παραδομένες στις πελατειακές σχέσεις και αγορές, όσα Κοινοτικά προγράμματα και να υπάρξουν θα έχουν τα ίδια πενιχρά αποτελέσματα. Δυστυχώς το ΕΣΠΑ είναι και το τελευταίο!

To Γραφείο Τύπου