Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/02/2008

ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΧΑΕ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, αναφερόμενος στις αυθαίρετες μαζικές απολύσεις εργαζομένων που προωθεί η Διοίκηση της «Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.», έκανε την παρακάτω δήλωση:

Καταγγέλλουμε τις εκβιαστικές και αυθαίρετες δεκάδες απολύσεις εργαζομένων που προωθεί η Διοίκηση της ΕΧΑΕ και τις οποίες προσπαθεί να περιβάλλει με το «χρυσόχαρτο» κάποιας μεγαλύτερης αποζημίωσης.

Είναι αδιανόητο μια επιχείρηση «μονοπωλιακού» χαρακτήρα, η οποία έχει να επιδείξει «πακτωλό» κερδοφορίας και στην οποία διανέμονται παχυλές αμοιβές στα διευθυντικά στελέχη μαζί με «χρυσοφόρα» «stock option», να απολύει εργαζόμενους, προκειμένου να εκχωρήσει υπηρεσίες σε αμφίβολης σημασίας ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Δυστυχώς, η εκκαθάριση εργαζομένων που έχει εξαγγελθεί στην ΕΧΑΕ δεν είναι άσχετη με τις φιλοδοξίες Διοίκησης και Κυβέρνησης, να εκποιήσουν το Ελληνικό Χρηματιστήριο σε ξένο πολυεθνικό όμιλο.

Το τραγικό είναι ότι οι υπό απόλυση εργαζόμενοι δούλευαν στο πρώην ΧΑΑ ως μόνιμο προσωπικό από το 1996, πράγμα που υπογραμμίζει τις κατοχυρώσεις που τους περιβάλλουν αλλά και τις πελώριες κυβερνητικές ευθύνες απέναντί τους.

Καλούμε τη Διοίκηση της ΕΧΑΕ να σταματήσει τώρα τα σχέδια απολύσεων πριν δυσφημήσει απολύτως την εταιρεία  και καταγράψει την ΕΧΑΕ ως μηχανισμό αντεργατικής πολιτικής.  Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους, ως πρώην τακτικό προσωπικό του ΧΑΑ και σε κάθε περίπτωση να ενδιαφερθεί για την αποκατάστασή τους.

To Γραφείο Τύπου