Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/02/2008

Μύθος το πρόβλημα των μεταναστών στην Πάτρα

Εκτός τόπου και χρόνου η απάντηση του υφυπουργού εσωτερικών κ. Χηνοφώτη σε επίκαιρη ερώτηση του Ν. Τσούκαλη στη βουλή για την  αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό των προσφύγων της Πάτρας

Μετά τη σημερινή τοποθέτηση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Χηνοφώτη και στις δύο επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΎΡΙΖΑ κ. Τσούκαλη και του ΚΚΕ κ. Καραθανασόπουλου, καθίσταται αδιαμφισβήτητη η αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης στη διαιώνιση και στις θλιβερές παρενέργειες του θλιβερού φαινομένου των μεταναστών στη λιμενική ζώνη της Πάτρας.

Όπως ανέφερε  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή δήλωση του Υφυπουργού ήταν η πρώτη (!) κυβερνητική αναφορά στο χρόνιο πρόβλημα της Πάτρας.  Όλοι οι Πατρινοί ανέμεναν με αγωνία νʼ ακούσουν επιτέλους τη θέση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τις πρωτοβουλίες που είναι διατεθειμένη να λάβει προς αυτή την κατεύθυνση. Προς πλήρη απογοήτευση μας, ο κ. Υφυπουργός ως από άλλο πλανήτη προερχόμενος βεβαίωσε ότι το πρόβλημα εμφανίζεται με υπερβολικές διαστάσεις, ότι αντιμετωπίζεται ομαλά και ότι υπάρχει πλήρης ομοφωνία της τοπικής κοινωνίας ενώ μύθος είναι ο κοινωνικός διχασμός της Πάτρας.

Από την τοποθέτηση του κ. Υπουργού ένα κατέστη σαφές: ότι η κυβέρνηση πράγματι αδιαφορεί για το πρόβλημα μεταθέτοντας τις όποιες λύσεις στην τοπική κοινωνία και τους φορείς της. Είναι πλέον καθήκον ολόκληρης της Πάτρας και των φορέων της να αναπληρώσουν τις κυβερνητικές ευθύνες, να συνεννοηθούν και να αποφασίσουν τη διαχείριση και επίλυση του προβλήματος σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, το ευρωπαϊκό και το κοινοτικό δίκαιο για τους μετανάστες. Δυστυχώς έχουμε μείνει μόνοι να διαχειριστούμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Με καλή θέληση και πίστη, επιστρατεύοντας τις δημοκρατικές παραδόσεις και το αίσθημα αλληλεγγύης θα βρούμε λύσεις.