Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/02/2008

Μηνύματα από όλο τον κόσμο προς το 5ο Συνέδριο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Χαιρετιστήρια μηνύματα προς το 5ο Συνέδριο του ΣΥΝ φτάνουν από πολλά κόμματα και κινήματα του εξωτερικού με τα οποία το κόμμα μας διατηρεί σχέσεις επικοινωνίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας, καθώς και προσωπικότητες:

Μήνυμα Φράνσις Βούρτς

Ο Πρόεδρος της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Φράνσις Βούρτς , ο οποίος τις ημέρες αυτές βρίσκεται σε επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ομάδας στην Κούβα, έστειλε προς τον Αλ. Αλαβάνο μήνυμα όπου τονίζει:

«Με μεγάλη χαρά θα ανταποκρινόμουν στην πρόσκλησή σας να συμμετάσχω στο 5ο Συνέδριό σας. Δυστυχώς, όλη αυτή την βδομάδα υπάρχει προγραμματισμένη η πρώτη αντιπροσωπεία της ομάδας μας στην Κούβα.

Με αυτό λοιπόν το μήνυμα , θα ήθελα να σου εκφράσω – και μέσα από σένα στον Συνασπισμό – την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα που με επιτυχία διεξάγετε. Ελπίζουμε οι προσεχείς εκλογές να καταγράψουν μία νέα και αισθητή άνοδο για το κόμμα σας, καθώς επίσης και για το σύνολο της αριστεράς στην Ελλάδα.»

Μήνυμα Κέν Κόουτς

Στο δικό του μήνυμα ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μπέρτραντ Ράσελ Κέν Κόουτς, πρώην Ευρωβουλευτής του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας, τονίζει:

«Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε την αριστερά να κερδίζει υποστήριξη σε πολλά μέρη της Ευρώπης, παρότι υπάρχει και η δεξιά μετατόπιση των εξουσιών σε πολλές χώρες της Ευρώπης, η οποία απαιτεί την οικοδόμηση αποτελεσματικών αντιστάσεων. Γιʼαυτό, εκτιμούμε τις επιτυχίες σας και σας ευχόμαστε ακόμα περισσότερες».

Μήνυμα Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος Κύπρου

Ο Omar Kalyoncu, Γεν. Γραμ. του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Κύπρου, αναφέρει:

«Ως οι Τουρκοκύπριοι σύντροφοι σας, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε ένα πολύ πετυχημένο και εποικοδομητικό συνέδριο για το καλό του λαού σας και ακόμη όλων των λαών του κόσμου.

Πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις και τα μηνύματα σας, που θα προέλθουν από το συνέδριο, θα φέρουν μία νέα ανάσα στην αριστερή πολιτική ζωή».

Μήνυμα από τις Επιτροπές Επικοινωνίας των ΗΠΑ

Το συλλογικό προεδρείο των Επιτροπών Επικοινωνίας για τη Δημοκρατία και τον Σοσιαλισμό, από τις ΗΠΑ, αφού συγχαίρει τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ για την πρόσφατη εκλογική επιτυχία, τονίζει: «Οι Επιτροπές Επικοινωνίας για την Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό (CCDS) δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να βοηθήσουν να χτιστεί ένα κίνημα που θα θέσει μία προοδευτική ατζέντα, η οποία θα μπορεί να πραγματώσει μια αποφασιστική στροφή ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και τις πολιτικές παγκόσμιας κυριαρχίας.

Περιμένουμε με θέρμη να συνεχίσουμε την συνεργασία μας με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και την παγκόσμια αριστερά και τα προοδευτικά κινήματα στην αντιμετώπιση των συντριπτικών συνεπειών της εταιρικής παγκοσμιοποίησης και των πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού, που δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερες συνθήκες φτώχειας και σύγκρουσης στους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.»

Επιπλέον, ευχές για καλή έκβαση των εργασιών του Συνεδρίου αλλά και για διεύρυνση της συνεργασίας και των κοινών αγώνων έστειλαν το ΚΚ Ισραήλ, η Κοκκινοπράσινη Συμμαχία Δανίας και το Σοσιαλιστικό Κόμμα της ΠΓΔΜ.