Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/02/2008

Η κυβέρνηση επιμένει αντιασφαλιστικά

Σχετικά με τη διαφοροποίηση Υφυπουργού (Ξανθόπουλου) με την πολιτική της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, δήλωσε τα εξής:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επαναφέρει το αντιασφαλιστικό «πακέτο» Μαγγίνα για την αύξηση των εισφορών και των ορίων ηλικίας, καθώς και για τη μείωση των συντάξεων παρά την καθολική απόρριψή του από τους εργαζομένους όλων των πολιτικών αποχρώσεων, που εκφράστηκε με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία στις 12 του περασμένου Δεκέμβρη.

Αυτή ακριβώς η εμμονή της κυβέρνησης για επαναπροώθηση των σκληρών και αδιέξοδων αντιασφαλιστικών πολιτικών της και η επακόλουθη δυναμική αντίσταση των εργαζομένων και της κοινωνίας προκαλεί ρήγματα ακόμα και στην κυβερνητική πλειοψηφία, όπως η διαφοροποίηση του Υφυπουργού κύριου Ξανθόπουλου στις προωθούμενες ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων.

Η κυβέρνηση επαναφέρει το αντιασφαλιστικό «πακέτο Μαγγίνα» και μάλιστα σε χειρότερη εκδοχή προσπαθώντας να αλλάξει την πολιτική ατζέντα από την υπόθεση Ζαχόπουλου και από το δικομματικό σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ, αλλά και «ποντάροντας» στην αδυναμία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να της ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση, αφού η κυβερνητική πολιτική για το ασφαλιστικό συνεχίζει από εκεί που άρχισε ο νόμος Ρέπα του 2002.

Παραγνωρίζει όμως η κυβέρνηση την αντίθεση της ενισχυμένης Αριστεράς, αλλά και τη συσσωρευμένη οργή των εργαζομένων που θα εκφραστεί και πάλι δυναμικά και μαζικά στη νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 του Φλεβάρη, η οποία μπορεί να στείλει την κυβερνητική πολιτική για κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης στα αζήτητα της ιστορίας.

To Γραφείο Τύπου