Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/02/2008

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Υπ. Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη σχετικά με το ΕΣΠΑ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Υπ. Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη σχετικά με το ΕΣΠΑ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ηγεσία του Υπ. Οικονομίας φαίνεται ότι είναι εκτός πραγματικότητας.

Η μόνη σταθερότητα στην διαχείριση των Κοινοτικών Πλαισίων από την σημερινή κυβέρνηση -αλλά και αυτή του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν- είναι τόσο η σταθερή απώλεια των κονδυλίων όσο και η σταθερά χωρίς τεχνολογικό, παραγωγικό, αναπτυξιακό κοινωνικό αντίκρισμα αξιοποίηση των Κοινοτικών πόρων.

Η απάντηση της Ευρωπαίας Επιτρόπου κ. Χούμπνερ, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη είναι αποκαλυπτική: Μόλις 11 μήνες πριν από την λήξη του Γ ΚΠΣ παραμένουν αναξιοποίητα σχεδόν 8 δις ?, με κίνδυνο την οριστική απώλεια σημαντικών κοινοτικών πόρων

Εάν μάλιστα, κατά την διάρκεια του 2008 διατηρηθεί ο   μέχρι σήμερα μέσος ετήσιος ρυθμός απορρόφησης της τάξης του 10%, τότε οι τελικές οριστικές απώλειες κοινοτικών πόρων θα υπερβαίνουν τα 5 δις ?.

Το γεγονός δε ότι το ΕΣΠΑ αποτελεί και το τελευταίο ΚΠΣ για την χώρα μας, επιτάσσει την ενισχύση της αντίστασής μας στις γνωστές κυβερνητικές επιλογές διαχείρησης Κοινοτικών προγραμμάτων.

To Γραφείο Τύπου