Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/02/2008

Δηλώσεις Π. Λαφαζάνη με αφορμή την ομιλία του Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γ. Βουλγαράκη σε ημερίδα για τη Ναυτιλία που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στη Νέα Υόρκη

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, σχολιάζοντας την ομιλία του Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γ. Βουλγαράκη σε ημερίδα για τη Ναυτιλία που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στη Νέα Υόρκη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η ομιλία του κ .Γ. Βουλγαράκη θύμισε μέρες της δεκαετίας του ʽ50, όταν οι τότε υποτελείς κυβερνήσεις έβαζαν τους εφοπλιστές και την ασυδοσία τους πάνω από τα συμφέροντα της χώρας  και του ελληνικού λαού.

Ακόμα χειρότερα, ο κ. Γ. Βουλγαράκης, όχι μόνο εκθείασε το εθνικό έγκλημα της ιδιωτικοποίησης των στρατηγικών λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αλλά και αποσαφήνισε ότι η πολίτικη εκποίησης και ιδιωτικοποίησης αφορά το σύνολο των λιμανιών και των λιμενικών υπηρεσιών της χώρας.

Η κυβέρνηση καλείται να ακυρώσει τώρα τους διαγωνισμούς παράδοσης των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης στα πολυεθνικά συμφέροντα, πριν οι δογματικές νεοφιλελεύθερες εμμονές της διογκώσουν τα οικονομικά προβλήματα από τη δυσλειτουργία των στρατηγικών  λιμανιών μας και υποθηκευτεί ανεπανόρθωτα το μέλλον της χώρας μας.

To Γραφείο Τύπου