Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/02/2008

Χαιρετισμός ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Γραμματέα της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝ στο 5ο Συνέδριο του Συνασπισμού

Στην τοποθέτησή του ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΝ Δ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '90. "Όταν το απελευθερωτικό πρόταγμα των αριστερών έμοιαζε προς στιγμήν με φιάσκο, οι άνθρωποι που είναι εδώ, αλλά και πολλοί άλλοι, πίστεψαν και δούλεψαν για να στήσουν στα πόδια τους μιαν άλλη αριστερά. Ανανεωτική και ριζοσπαστική, μαχόμενη και δημοκρατική".

Συνεχίζοντας υπογράμμισε πως "η αριστερά αυτή, παρ' όλες τις αντιφάσεις, τις αργοπορίες και τα πισωγυρίσματα, στήνεται".

Ο Δ. Τζανακόπουλος συνέχισε ότι "η Νεολαία ΣΥΝ τιμά το κόμμα της, αλλά δεν του χαρίζεται, όπως δεν του χαρίστηκε ποτέ, γιατί η αποτελεσματικότητα των αγώνων χρειάζεται και κριτική και αυτοκριτική. Εξάλλου αυτό απαιτεί η παράδοση της ανανέωσης".

Ωστόσο υπενθύμισε ότι "οι πιο κρίσιμες αντιπαραθέσεις δεν είναι αυτές μεταξύ φίλων. Η κρίσιμη αντιπαράθεση είναι μεταξύ φίλων και εχθρών και εχθρός μας είναι αυτό το πολιτικό, οικονομικό και ιδεολογικό σύστημα".

Επιπλέον τόνισε τις κοινωνικές συγκρούσεις των τελευταίων ετών και την κρίση εμπιστοσύνης που επέδειξαν οι πολίτες στα δύο μεγάλα κόμματα.

Παράλληλα μίλησε για την ανάγκη να οργανωθεί η κοινωνική αμφισβήτηση και να πυροδοτηθούν νέες κοινωνικές αντιστάσεις.

Στάθηκε επίσης στη γενιά των 700 ευρώ και τα φοιτητικά κινήματα: "Πρέπει να στοχεύουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για έναν άλλο στόχο της συνολικής αδυναμίας αναπαραγωγής των σχέσεων εξουσίας. Αυτό σημαίνει για εμάς αριστερή πολιτική. Αυτός είναι ο δικός μας πολιτικός ορίζοντας. Στόχος μας είναι η αλλαγή της κοινωνίας και όχι απλώς η διαχείριση του υπάρχοντος με επιμέρους αλλαγές".

Κλείνοντας ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΝ είπε ότι "ως νέοι και νέες της ριζοσπαστικής αριστεράς είμαστε υπερήφανοι για τους αγώνες που δώσαμε και γι' αυτούς που έρχονται και έχουμε δίπλα μας τον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ".