Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/02/2008

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος είχε σήμερα συνεργασία με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του κόμματος Αλ.Τσίπρα.

Αμέσως μετά έκαναν δηλώσεις και απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Νιώθω χαρά, περηφάνια και αισιοδοξία που ο Αλ. Τσίπρας είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ και που δεκάδες συνομήλικοί του είναι πια στο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΝ. Το είχαμε πει, θα γίνουμε το κόμμα της νέας γενιάς. Προχωράμε τολμηρά μπροστά και πιστεύω ότι θα έχουμε τη στήριξη της νεολαίας από άκρου σε άκρο της Ελλάδας και θα είμαστε το κόμμα το οποίο θα φέρει τις μεγάλες και θετικές εκπλήξεις για να αλλάξει εντελώς το σκηνικό στη χώρα μας.

-    Πώς εξηγείτε ότι με το πού εξελέγη ο Αλ. Τσίπρας, ξαφνικά όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτίθενται, και με σκληρό τρόπο μάλιστα, και προς το πρόσωπό σας, αλλά γενικότερα στον ΣΥΝ. Τι είναι αυτό που φοβίζει.. αν φοβίζει κάτι; ...

Ρωτήστε τους ίδιους. Εμείς επιτιθέμαστε  στις προκλήσεις του μέλλοντος. Αυτό μας ξεχωρίζει από διαξιφισμούς και αντιπαραθέσεις που πολλές φορές είναι ιδιοτελείς και χωρίς νόημα.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Το συνέδριο του ΣΥΝ ήταν ένα τολμηρό βήμα προς τα μπρος για το κόμμα μας. Έχουμε μια νέα Κεντρική Επιτροπή κατά 40% ανανεωμένη και νομίζω ότι έχουμε όλα τα βλέμματα πια της κοινωνίας στραμμένα πάνω μας. Άρα οι ευθύνες μας είναι πολύ μεγάλες.

Για μένα προσωπικά, αν και είμαι σε ένα γνώριμο χώρο -το γραφείο αυτό δεν μου είναι άγνωστο- παρόλα αυτά φαντάζομαι όταν θα κλείσει η πόρτα, θα αισθανθώ βαριά την ευθύνη. Αλλά πρέπει να δώσω μια υπόσχεση  ότι θα είμαι όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο εδώ μέσα, διότι η κοινωνία χρειάζεται την Αριστερά έξω από τα γραφεία, στους δρόμους, τους κοινωνικούς αγώνες που έρχονται, με πρώτο μεγάλο ραντεβού αυτό της ερχόμενης Τετάρτης μεθαύριο, στη μεγάλη απεργία της ΓΣΕΕ.

-    Θα συνεχίσετε δηλαδή σαν πρόεδρος να κατεβαίνετε στις πορείες ...

Δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι στην προσωπική συμπεριφορά. Άλλωστε αυτό μας το δίδαξε πρώτα ο Αλ. Αλαβάνος που άλλαξε λίγο και τον καθωσπρεπισμό των επικεφαλής των κομμάτων. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να του μοιάσω βέβαια, αλλά πρέπει να δείξουμε κι εμείς ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα αξιώματα. Αυτό που έχει σημασία είναι συλλογικά να δουλεύουμε και να πηγαίνουμε μπροστά.

-    Τελικά μπορείτε να μας πείτε από ποιο σούπερ-μάρκετ ψωνίζετε;

Από όποιο σούπερ-μάρκετ κι αν ψωνίσει κανείς, αντιλαμβάνεται ότι τα βγάζει δύσκολα πέρα. Δύσκολα μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς σήμερα το μεγάλο κύμα της ακρίβειας, τον πληθωρισμό από όποιο σούπερ-μάρκετ, από όποιο μπακάλικο κι αν ψωνίσει.

Αυτό που έχει όμως σημασία είναι ότι δεν μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε τους πολίτες και τους ψηφοφόρους ως ψώνια στα ράφια των σούπερ-μάρκετ. Οι πολίτες έχουν άποψη, έχουν κρίση. Και η κρίση είναι αυτή που ορίζει τα πολιτικά πράγματα. Και ήρθε η ώρα οι πολίτες να βγουν από το περιθώριο και να βγουν στο προσκήνιο των πολιτικών εξελίξεων.

To Γραφείο Τύπου