Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/02/2008

Δηλώσεις μετά την συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνου και του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας και Τιράνων Αναστάσιο

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέκος Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας και Τιράνων Αναστάσιο. Αμέσως μετά έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση με τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας. Πιστεύουμε ότι είναι ένα πρότυπο εκκλησιαστικού ηγέτη που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των πολιτών.

Συζητήσαμε διάφορα ανοικτά ζητήματα και ιδιαίτερα τα ζητήματα σε σχέση με την ευημερία, την ειρήνη, την αδελφότητα στο βαλκανικό χώρο.

Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο  έργο το οποίο συνεχίζει ακάθεκτα και εμείς θα στηρίξουμε τις προσπάθειές του.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΡΑΝΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: Πολύ ευχαριστώ τον κ. Αλαβάνο. Εγώ κατά καιρούς, γιατί είμαι 17 χρόνια πια στην Αλβανία, έρχομαι για να έχω μια επικοινωνία με τους επικεφαλής όλων των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής και πραγματικά κάθε φορά είναι μια καινούργια ευκαιρία και δικής μου ανανεώσεως από τις συζητήσεις οι οποίες γίνονται. Ξέρετε ότι στη Βαλκανική υπάρχει μια κινούμενη άμμος σήμερα με διάφορα προβλήματα και το αίτημα της ειρήνης, της συναδελφόσεως, της κατανοήσεως ανάμεσα στους διαφόρους λαούς και στις διάφορες θρησκευτικές κοινότητες είναι βασικό. Εμείς στην Αλβανία αυτό προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια. Μιλάμε αδιάκοπα για την κατανόηση και το σεβασμό στον άλλον, τον διαφορετικό και προσπαθούμε η ορθόδοξη εκκλησία να είναι στην πρωτοπορία αυτής της προσπαθείας, να μεταφέρει ακριβώς αυτό το μήνυμα της συναδελφώσεως των Βαλκανικών λαών και είμαστε, βλέπετε, στο ίδιο έδαφος και στα ίδια ενδιαφέροντα.

To Γραφείο Τύπου