Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/02/2008

Συνέντευξη Δ.Παπαδημούλη στο Ρ/Σ "ALPHA" για τις πολιτικές εξελίξεις

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό ALPHA (Σταυρόπουλος-Βερύκιος) για τις πολιτικές εξελίξεις, μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για τις επιθέσεις εναντίον του ΣΥΝ

Ο ΣΥΝ δέχεται κλιμακούμενες επιθέσεις από τον κ. Παπανδρέου και την κ. Παπαρήγα. Θα πρότεινα και στους δύο αντί να κάνουν αντιπολίτευση στο ΣΥΝ, να κάνουν στη ΝΔ. Αν για κάτι ο ΣΥΝ επιβραβεύεται είναι για την αντιπολίτευση που κάνει και μέσα στη βουλή και έξω από τη βουλή. Η απάντησή μας σʼ αυτές τις επιθέσεις  είναι ακόμη πιο δυναμική αντιπολίτευση στη ΝΔ και ακόμη πιο πολλές προτάσεις προς το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ για κοινή δράση, για να κάνουμε δυσκολότερη τη ζωή σε μια πολύ κακή κυβέρνηση. Υπάρχουν περιθώρια για κοινή δράση και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΚΚΕ, παρότι και με τα δύο κόμματα έχουμε σημαντικές διαφορές.

Για τις σχέσεις του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ

Η κ. Παπαρήγα δεν στέλνει καν εκπρόσωπο του ΚΚΕ στα συνέδριά μας. Δεν δέχεται να είμαστε δίπλα-δίπλα σε κοινές πορείες για το ασφαλιστικό, για την ειρήνη, για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ας ξεκινήσουμε από τα απλά. Να δεχθεί ο καθένας ότι υπάρχει και ο άλλος, ότι κανείς δεν έχει το μονοπώλιο της αριστεράς. Επίσης, να καταλάβουν στο ΠΑΣΟΚ ότι η εποχή που η αριστερά υπήρχε για να δίνει δεκανίκι, για να την λεηλατούν παραμονές των εκλογών και να της απευθύνουν υποκριτικές προτάσεις συνεργασίας, τελείωσε.

Αν το ΠΑΣΟΚ χάνει κόσμο προς τον ΣΥΝ, ας κοιτάξει τη δική του τη καμπούρα. Οι πολίτες δεν είναι ούτε πελάτες, ούτε πολύ περισσότερο ψώνια στα ράφια του σούπερ μάρκετ όπως παρομοίωσε ο κ. Πάγκαλος, τον οποίο όπως είπε κάποιος συνάδελφός του, θα πρέπει να τον ανακηρύξουμε επίσημο χορηγό του ΣΥΝ, γιατί κάθε φορά που κάνει μια επίθεση εναντίον του ΣΥΝ, μαζεύουμε και άλλο κόσμο.

Για το αύριο του ΣΥΝ

Για πετύχουμε αυτό το δύσκολο στόχο θα πρέπει να αλλάξουν πολλά. Η φιλοδοξία του ΣΥΝ είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να αλλάξει το πολιτικό τοπίο, να αλλάξει αυτή η δικομματική τραμπάλα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ του «σήκω εσύ να κάτσω εγώ». Φαίνεται ότι οι πολίτες αναζητούν μια διέξοδο προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλουν τον ΣΥΝ και δύναμη διαμαρτυρίας και δύναμη θετικών αλλαγών γιʼ αυτό  απομακρύνονται μαζικά -τουλάχιστον προς ώρας- από τα δύο μεγάλα κόμματα. Αν αυτό το πράγμα κρατήσει θα εξαρτηθεί και από εμάς, γιατί πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, εξαρτάται και από τους πολίτες. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει».

To Γραφείο Τύπου