Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/02/2008

Ο κ. Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ «ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ»

Δηλώσεις Π. Λαφαζάνη αναφερόμενος στα συμπεράσματα του ECOFIN και τις δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά, αναφερόμενος στα συμπεράσματα του ECOFIN και τις δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Συνιστά τραγωδία για την Ευρώπη, την ώρα που η ευρωπαϊκή οικονομία, εξαιτίας τις εξελισσόμενης ύφεσης στις ΗΠΑ και της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης αντιμετωπίζει σημαντικούς κινδύνους, να έρχεται το ECOFIΝ, με τον κ. Γ. Αλογοσκούφη σε ρόλο «λαγού» και να επιμένει στις νεοφιλελεύθερες μυθοπλασίες και κυρίως στις πολιτικές λιτότητας στους μισθούς και της “flexicurity” στις αγορές εργασίας για την αντιμετώπιση τάχα των πληθωριστικών κινδύνων, αγνοώντας τα υπερκέρδη των πολυεθνικών της Ευρώπης.

Το πλέον θλιβερό, όμως, είναι ότι το ECOFIN χρησιμοποιώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά, ενώ επιμένει γενικώς στο στόχο των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών μέχρι το 2010, δείχνει ιδιαίτερη κατανόηση στην εξαίρεση της Γαλλίας.

Το πιο εξοργιστικό, όμως, είναι ότι σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία γνωρίζει από τρίμηνο σε τρίμηνο μια φθίνουσα αναπτυξιακή πορεία, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης «βασιλικότερος του βασιλέως», όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να διεκδικήσει για τη χώρα μας μια μεταχείριση ανάλογη, τουλάχιστον, της Γαλλίας, αλλά και υπερθεματίζει στο στόχο της ισοσκέλισης του προϋπολογισμού στην Ελλάδα έως το 2010.

Δυστυχώς, έχουμε μια κυβέρνηση των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων μονεταριστικών δογμάτων, η οποία έχει απολέσει κάθε μέτρο και προετοιμάζει για τα επόμενα χρόνια την πιο σκληρή λεηλασία μισθών και συντάξεων. Θαυμάστε τους!

To Γραφείο Τύπου