Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/02/2008

Για την απαλλαγή δράστη ρατσιστικής βίας από την κατηγορία περί βασανισμού

Ωμή περιφρόνηση προς το δημοκρατικό αίσθημα κάθε πολίτη αποτελεί η εκ μέρους της ελληνικής Δικαιοσύνης  αυθαίρετη μετατροπή του κατηγορητηρίου κατά του αστυνομικού Νικόλαου Τσίντζα σε... απλή προσβολή προσωπικότητας, ενώ όλη η Ελλάδα διατηρεί ακόμη στις μνήμες της ζωντανές όλες εκείνες τις ανατριχιαστικές εικόνες από το βίντεο της φρίκης που είχε αυτάρεσκα μαγνητοσκοπηθεί από τα πρωτοπαλίκαρα του περιβόητου πλέον -  και βεβαρημένου για αμέτρητα περιστατικά κακομεταχείρισης και ξυλοδαρμών  - Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας.

Η απόφαση αυτή όχι μόνο δεν συμβάλει στην αντιμετώπιση του οξυμένου φαινομένου της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς ανάβει πράσινο φως για διαιώνιση των κρουσμάτων αστυνομικής βαρβαρότητας κατά αλλοδαπών και απόκληρων, αφού επιβραβεύει ουσιαστικά το δράστη επικροτώντας απροκάλυπτα την κατάχρηση εξουσίας και κλείνοντας τα μάτια στην έξαρση της ρατσιστικής κτηνωδίας των τελευταίων μηνών.

Ο Συνασπισμός θα είναι διαρκώς ταγμένος στο πλευρό των αδικαίωτων θυμάτων και θα συμβάλει στην εξάντληση κάθε νομικού και πολιτικού μέσου προκειμένου οι δράστες να τιμωρηθούν.

Το απαιτεί η Δημοκρατία.
Το απαιτεί ο Πολιτισμός.
Το απαιτεί η Ανθρωπιά.

To Γραφείο Τύπου