Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/02/2008

Συγχαρητήρια μηνύματα στον Αλέξη Τσίπρα από Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, Ο.Λαφοντέν, Λ.Μπίσκι και Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Συγχαρητήρια μηνύματα για την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΝ απέστειλαν στον Αλ. Τσίπρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, οι συμπρόεδροι της Γερμανικής Αριστεράς Όσκαρ Λαφοντέν και Λόταρ Μπίσκι και ο Νάγιεφ Χαουάτμε, Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Μήνυμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα:

«Ή δια ηύξημένης πλειονοψηφίας εκλογή της υμετέρας αγαπητής Εντιμότητoς εις το Αξίωμα του Προέδρου του Συνασπισμού απετέλεσε δι' ημάς αίτίαν χαράς, διότι ή ενέργεια αύτη του εκλεκτορικού σώματος της πολιτικής παρατάξεως σας δεικνύει όχι μόνον την βαθείαν έκτίμησιν αυτού προς το πρόσωπον και την μέχρι σήμερον προς αυτήν προσφοράν σας, αλλά και την εκ μέρους αυτού άποδοχήν των οραματισμών και των σχεδιασμών σας δια το μέλλον αυτής, ή oποία αποδοχή και ώδήγησε τους συνεργάτας σας ουχί να καταφρονήσουν άλλα να τιμήσουν δια της εμπιστοσύνης των την νεότητα σας.

Συγχαίρομεν, λοιπόν, εκ μέσης πατρικής καρδίας την υμετέραν  αγάπην επί τη επιτυχία αυτής ταύτη και καταστέφοντες δια των ευλογιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των ημετέρων Πατριαρχικών αυτήν και την περαιτέρω διακονίαν της προς το κοινωνικόν σύνολον και το δημοκρατικόν ιδεώδες, εντός μάλιστα του χώρου ένθα το πρώτον τούτο καθιδρύθη και άνεπτύχθη, δεόμεθα του Κυρίου όπως παρέχη ύμιν υγιείαν και δύναμιν εις την εκπλήρωσιν των νέων ευθυνών σας.»

Μήνυμα Λαφοντέν και Μπίσκι

Οι συμπρόεδροι της Γερμανικής Αριστεράς Οσκαρ Λαφοντέν και Λόταρ Μπίσκι έστειλαν στον Αλέξη Τσίπρα το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα:

«Αγαπητέ σύντροφε Τσίπρα, αγαπητέ Αλέξη,

Σε συγχαίρουμε θερμά για την εκλογή σου ως Προέδρου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Στην ομιλία σου στο Συνέδριο μίλησες για την ιστορία των πολιτικών αγώνων της αριστεράς, για την νέα γενιά των 600 Ευρώ και για την στρατηγική της επαναφοράς ενός δημοκρατικού πολιτικού συστήματος στην κοινωνία, τη διάλυση της διαφθοράς ως βασικού στοιχείου των νεοφιλελευθέρων δυνάμεων. Συμφωνούμε να δημιουργήσουμε μαζί μια σύγχρονη ταυτότητα των δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Σου ευχόμαστε δύναμη και επιτυχία στη νέα σου θέση και θέλουμε να εκφράσουμε την ελπίδα και την πεποίθηση ότι θα αναπτυχθούν οι ισχυρές και γεμάτες εμπιστοσύνη σχέσεις μεταξύ της DIE LINKE  και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ καθώς και η στενή συνεργασία μας στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.   

Μήνυμα Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Ο Νάγιεφ Χαουάτμε, Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

«Στον αγαπητό σύντροφο Αλέξη Τσίπρα, εκ μέρους μου καθώς και στο όνομα των μελών και φίλων του Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης αλλά και του Παλαιστινιακού λαού σας απευθύνουμε θερμό συντροφικό χαιρετισμό με την ευκαιρία της εκλογής σας στην θέση του Προέδρου του Κομματος και την πλήρη επιτυχία του 5ου Συνεδρίου.

Απευθύνουμε σε όλους τους συντρόφους της ΚΠΕ συγχαρητήρια για την εκλογή τους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είσαστε όπως πάντα στο πλευρό του δίκαιου αγώνα του λαού μας, παρʼόλες τις δυσκολίες που περνάμε αυτή τη στιγμή. Είμαστε σίγουροι ότι αυτός ο αγώνας θα συνεχισθεί μέχρι να τερματιστεί η κατοχή της πατρίδας μας από το Ισραήλ και να ιδρυθεί το ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ».

To Γραφείο Τύπου