Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/02/2008

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις στην Ολυμπιακή

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Α.

Μετά την καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις στην Ολυμπιακή ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων εις βάρος της Ελλάδας, για παράνομες κρατικές ενισχύσεις στην Ολυμπιακή, είναι η συνέχεια ενός έργου που έχει σκηνοθετηθεί από τους κυρίους Μπαρό και Χατζηδάκη με στόχο την διάλυση του εθνικού μας αερομεταφορέα. Τα ποσά των παρανόμων κρατικών επιδοτήσεων για τα οποία κατηγορήθηκε η εταιρεία, αποτελούν ένα πολύ μικρό τμήμα του συνολικού χρέους του Δημοσίου προς την Ολυμπιακή.

Και, ενώ ο κ. Μπαρό, είχε εισηγηθεί την καταδίκη της χώρας μας, προκειμένου να επιταχύνει τη διοικητική και οικονομική κρίση της Ο.Α, πριν δύο μέρες, η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών αποφάσισε, με εντολές που έδωσε ήδη στα αρμόδια τμήματα της επιχείρησης, να διακόψει την ομαδικές πωλήσεις εισιτηρίων και κρατήσεις θέσεων για σημαντικά δρομολόγια, από και προς Βιέννη, Μάντσεστερ, Λονδίνο, Κουβέιτ, Ντουμπάι, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Φραγκούρτη, Γιοχάνεσμπουργκ κά.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει έμπρακτα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο κ. Μπαρό συνεργάζονται στενά μεταξύ τους με στόχο την απαξίωση της Ολυμπιακής.

Οι εντολές της Διοίκησης της Ολυμπιακής αποτελούν προάγγελο για την περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου της εταιρείας προς όφελος του ανταγωνιστή της, της Aegean, η οποία είναι βέβαιο ότι την μεθεπόμενη του κλεισίματος των γραμμών αυτών θα ανοίξει νέες γραμμές για να καλυφθούν τα κενά της αγοράς.

Ο εμπαιγμός σε βάρος των συμβασιούχων της Ο.Α. συνεχίζεται και η υποκρισία απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Η οικονομία της χώρας και οι πολίτες θα πληρώσουν βαρύ τίμημα για την εξαφάνιση της δημόσιας Ο.Α. Εμείς ως Συνασπισμός θα υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα μια κερδοφόρα σύγχρονη, αποτελεσματική και δημόσια Ολυμπιακή.»

To Γραφείο Τύπου