Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/12/2005

Ο Αρχιεπίσκοπος κινδυνολογεί ανερυθρίαστα

Ο Ν.Βούτσης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ, σχολιάζοντας το σημερινό κήρυγμα του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, κατά τη χειροτόνηση ενός κληρικού, επισήμανε τα εξής:

Οι έλληνες πολίτες γινόμαστε για μια ακόμα φορά ακούσιοι θεατές και ακροατές ενός «θεάτρου του παραλόγου» στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος.

Αυτή τη φορά εμφανίζεται ως αυτόκλητος ποιμενάρχης για να σώσει δήθεν το κινδυνεύον ποίμνιο. Ίσως έχει αναθαρρήσει από το ότι η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, ενώ αρνείται απολύτως κάθε προοδευτική μεταρρύθμιση, θεσμοποιεί σταδιακά όλες τις σκοταδιστικές απαιτήσεις της ιεραρχίας. Ίσως, επίσης, να έχει αναθαρρήσει και από την επίσκεψη του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μετά πολυπληθούς κλιμακίου, εις το 'Αγιο Όρος. Σίγουρα, όμως, αισθάνεται απολύτως συνεπής προς την λαϊκή απαίτηση με την περαιωθήσα δήθεν «αυτοκάθαρση» της εκκλησίας.

Η κοινωνία μας έχει καυτά κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, υποφέρει από συντηρητικές νοοτροπίες και αναχρονιστικές επιλογές, με τις οποίες απόλυτα συμφωνεί ο κ. Χριστόδουλος.

Επί τη ευκαιρία, επισημαίνουμε την εντελώς άστοχη και άσχετη εμπλοκή του Ισραήλ σε αυτό το παραλήρημα, που επαναφέρει την ιδεολογία του εσωτερικού εχθρού στην πολύπαθη κοινωνία μας.

To Γραφείο Τύπου