Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/02/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ THΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

Το 5ο συνέδριο του Συνασπισμού, τόνωσε περισσότερο την αυτοπεποίθηση των μελών του κόμματος και επιβεβαίωσε το θετικό κλίμα μέσα στο οποίο έγινε η αντιπαράθεση των πολιτικών απόψεων.

Όμως η «ειδική» πολιτική απόφαση του συνεδρίου που την ψηφίσαμε τελικά όσοι και όσες βρισκόμαστε στη λεγόμενη αριστερή πλειοψηφία, επιβεβαίωσε ότι το ενιαίο κείμενο των θέσεων που συζητήθηκε και προσυνεδριακά στις Πολιτικές Κινήσεις του ΣΥΝ, δεν ήταν παρά μια αποτυχημένη προσπάθεια να κουκουλωθούν υπαρκτές όσο και φυσιολογικές πολιτικές διαφορές που όλοι και όλες γνωρίζουμε.

Ψηφίσαμε την «ειδική» πολιτική απόφαση με την επισήμανση ότι αναφέρεται γενικόλογα στην ανάγκη για ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να προτείνει πώς θα επιδιωχτεί. Δεν αναφέρεται δε, ούτε στην άνοδο του εργατικού-λαϊκού κινήματος και όλων των κινημάτων ως αναγκαία προϋπόθεση για την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών από την Αριστερά.

Σε κάθε περίπτωση η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση με την αναβαθμισμένη αριθμητικά παρουσία της στη Κ.Π.Ε. (από 2 σε 4 μέλη) και την αυξημένη πολιτική της επιρροή στα μέλη, θα συνεχίσει την προσπάθεια ώστε το κόμμα μας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αριστερή, ριζοσπαστική φυσιογνωμία του, να ανοίξει την συζήτηση και να δώσει περιεχόμενο στο αίτημα για τον Σοσιαλισμό του 21ου αιώνα, να συναντηθεί με όσο το δυνατό περισσότερες δυνάμεις που κινούνται στο χώρο της Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας. Για να οικοδομηθεί η όσο το δυνατό πλατύτερη και βαθύτερη Ενότητα των δυνάμεων της Αριστεράς.

Για να αποκτήσει συνεκτικό πολιτικό πρόγραμμα και οργανωτική δομή στη βάση ο ΣΥΡΙΖΑ.