Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/02/2008

Συγχαρητήρια μηνύματα στον Αλέξη Τσίπρα από Κύπρο, Τουρκία, Ιταλία, Παλαιστίνη

Νέα συγχαρητήρια μηνύματα έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τ.Παπαδόπουλο, τον Γεν.Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημ. Χριστόφια, από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, από τον Γεν. Γραμ. του τουρκοκυπριακού κόμματος «Νέα Κύπρος» Μουράτ Κανατλί, από Τουρκία από τον βουλευτή Ουφούκ Ουράς, Πρόεδρο του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας, από Ιταλία από τον Εθνικό Γραμματέα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Φράνκο Τζιορντάνο και τον υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Φάμπιο Αμάτο και εκ μέρους της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) από τον Παλαιστίνιο Πρεσβευτή στην Αθήνα  Σαμίρ Αμπού Γκαζάλε.

Ακολουθούν αναλυτικά τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα:

Από την Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

«Για την επάξια εκλογή σας στην προεδρία του ΣΥΝ εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια μου, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Προσβλέπω σε συνάντηση μαζί σας και στη συνέχιση της συνεργασίας μας για ευόδωση των κοινών προσπαθειών για δικαίωση του αγώνα της Κύπρου».

Στο δικό του μήνυμα ο Γεν. Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας τονίζει:

«Εκ μέρους της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ και εμένα προσωπικά θα ήθελα να σου εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σου στο αξίωμα του Προέδρου του ΣΥΝ και να σου ευχηθώ κάθε επιτυχία στο νέο αυτό καθήκον που αναλαμβάνεις.

Σε διαβεβαιώνω, και με αυτή την ευκαιρία, ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη συνέχιση και την παραπέρα ανάπτυξη της στενής συνεργασίας των κομμάτων μας, στους κοινούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μας για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία του εκπροσώπου του ΑΚΕΛ στο Συνέδριο του Συνασπισμού. Ο Συνασπισμός ήταν πάντα συμπαραστάτης στο ΑΚΕΛ και στον αγώνα του Κυπριακού λαού για λύση στο Κυπριακό πρόβλημα που να επανενώνει την πατρίδα μας. Αυτή η υποστήριξη είναι στις σημερινές συνθήκες, εξαιρετικά σημαντική και αναγκαία.

Αγαπητέ σύντροφε, σε συγχαίρω ξανά για την εκλογή σου και εύχομαι κάθε επιτυχία στους μελλοντικούς αγώνες του Συνασπισμού.»

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου τονίζει:  «Θερμά συγχαρητήρια. Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ Κύπρου προσβλέπει στην συνέχιση και περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με τονΣυνασπισμό»..

Θερμό μήνυμα έστειλε εκ μέρους του τουρκοκυπριακού κόμματος «Νέα Κύπρος» ο Γεν. Γραμ. του Μουράτ Κανατλί: «Εκφράζω θερμότατα συγχαρητήρια για την εκλογή σου ως Προέδρου του Συνασπισμού. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την νέα γενιά να αναλάβει την ηγεσία και να πραγματοποιήσει τις αναγκαίες κοινωνικές αλλαγές προς όφελος μιάς πιο δίκαιης κοινωνίας».

Μήνυμα από Τουρκία

Ο βουλευτής Ουφούκ Ουράς, Πρόεδρος του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

«Πρώτα απʼόλα θέλω να σε συγχαρώ θερμά για την εκλογή σου ως Προέδρου του Συνασπισμού από το 5ο Συνέδριο του κόμματος. Από την άλλη εύχομαι σʼαυτή τη νέα περίοδο  οι σχέσεις μεταξύ Συνασπισμού - ODP να αναπτυχθούν με την αύξηση των κοινών μας δραστηριοτήτων όπως έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Εύχομαι κάθε επιτυχία, σας χαιρετώ θερμά.».

Μήνυμα από την Ιταλία

Ο Εθνικός Γραμματέας της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Φράνκο Τζιορντάνο και ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Φάμπιο Αμάτο αναφέρουν στο μήνυμα τους:

«Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε με τον καλύτερο τρόπο στο δύσκολο καθήκον που αντιμετωπίζουν όλα τα κόμματα της Ευρωπαϊκής αριστεράς σήμερα: την επεξεργασία μιας πολιτικής που θα εκφράζει την ιδέα μιας κοινωνίας εναλλακτικής σʼαυτή του νεοφιλελευθερισμού, της ανισότητας, των πολέμων και της καταστροφής του περιβάλλοντος»

Μήνυμα από την Παλαιστίνη

Εκ μέρους της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) ο Παλαιστίνιος Πρεσβευτής στην Αθήνα  Σαμίρ Αμπού Γκαζάλε έστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα:

« Εκ μέρους της ΟΑΠ σας απευθύνω θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή σας στη θέση του Προέδρου του Συνασπισμού και σας εκφράζω τις ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχές μας για κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Ο Συνασπισμός ως κόμμα υπήρξε πάντα θερμός υποστηρικτής του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία, ανεξαρτησία και ειρήνη. Είμαστε πάντα ευγνώμονες για την υποστήριξη αυτή.

Έχουμε την πεποίθηση ότι οι εξαιρετικές σχέσεις που συνδέουν τον Συνασπισμό και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης θα συνεχιστούν το ίδιο στενές υπό την ηγεσία σας, προς όφελος και περαιτέρω εδραίωση των ιστορικών σχέσεων φιλίας και αλληλεγγύης που συνδέουν τον Παλαιστινιακό και τον Ελληνικό λαό.»

To Γραφείο Τύπου