Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/12/2005

Σχετικά με την κυβερνητική απόφαση για αλλαγές στο ωράριο των δημόσιων υπηρεσιών

Σχετικά με την κυβερνητική απόφαση για αλλαγές στο ωράριο των δημόσιων υπηρεσιών, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Η κυβέρνηση, με αυτήν την απόφαση της, δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές αιτίες που καθιστούν τη δημόσια διοίκηση γραφειοκρατική, ρουσφετολογική και αναποτελεσματική, οι οποίες έχουν να κάνουν με τις πολιτικές του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού που την χρησιμοποιεί ως λάφυρο προς λεηλασία μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ούτε βελτιώνει την επάρκεια και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών της στους πολίτες που βασανίζονται καθημερινά για να εξυπηρετηθούν.

Ανοίγει, όμως, την κερκόπορτα για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και στον δημόσιο τομέα και προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή ζωή των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση.

Ο ΣΥΝ διαφωνεί ριζικά με αυτήν την κυβερνητική απόφαση και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τις αναγκαίες προοδευτικές, δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και το μισθολόγιο των εργαζομένων σε αυτήν και κυρίως να αναβαθμιστεί η εξυπηρέτηση των πολιτών.

To Γραφείο Τύπου