Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/02/2008

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ σχετικά με την διακοπή πωλήσεων ομαδικών εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αερογραμμών σε σημαντικούς προορισμούς της στο εξωτερικό

Απάντηση του ΣΥΝ σε μια «διάψευση» της Διοίκησης των ΟΑ

Οι Διοικήσεις της Ολυμπιακής δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια για την απόλυτη εναρμόνισή τους με το σχέδιο διάλυσης του εθνικού μας αερομεταφορέα. Ένα σχέδιο που από κοινού επεξεργάζονται η Κομισιόν με την ελληνική κυβέρνηση.

Η επιλογή να εκχωρηθούν μεγάλα μερίδια αγοράς από το εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο της ΟΑ στον βασικό εγχώριο ανταγωνιστή της, και όχι μόνο, είναι απόλυτα τεκμηριωμένη. Αποδεικνύεται πλήρως από υπηρεσιακά στοιχεία τόσο ξένων όσο και ελληνικών αρμοδίων φορέων. Τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά στους πάντες, όσο και αν η διοίκηση της ΟΑ προσποιείται ότι δεν υπάρχουν.

Από ότι φαίνεται, η χθεσινή δήλωση του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, για διακοπή πωλήσεων ομαδικών εισιτηρίων σε σημαντικούς προορισμούς στο εξωτερικό, απέτρεψε πολιτικές συρρίκνωσης που προωθεί η διοίκηση της ΟΑ σε βάρος της εταιρείας. Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Έχουμε στα χέρια μας σχετική εντολή υπηρεσιακών παραγόντων η οποία, με πολύ προσεκτικές διατυπώσεις, αναφέρεται σε προσωρινή διακοπή πωλήσεων των συγκεκριμένων δρομολογίων. Η εντολή αυτή που, όπως πληροφορούμαστε, συνοδεύτηκε και από εξ ίσου διακριτικές «προφορικές συμπληρώσεις», αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πρόθεση και τον στόχο να συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο ο κύκλος εργασιών της ΟΑ. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει για μια φορά ακόμα την αλλοπρόσαλλη διοικητική και επιχειρηματική ανεπάρκεια των διοικήσεων της εταιρείας προς όφελος ανταγωνιστών και διαπλεκόμενων συμφερόντων εδώ και αρκετά χρόνια.

Η προσήλωση της κυβέρνησης της Ν.Δ. στην απαξίωση, τον τεμαχισμό και την ιδιωτικοποίηση των δραστηριοτήτων του εθνικού αερομεταφορέα είναι γνωστή στο πανελλήνιο. Το ίδιο και τα εγκλήματα των κυβερνήσεων που εδώ και πολλά χρόνια υπηρετούν μεθοδικά την απαξίωσή της.

Ο ΣΥΝ θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή, να κάνει κριτική αλλά και να διατυπώνει εναλλακτικές προτάσεις, προκειμένου να αποτραπεί με κάθε μέσον ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την ιδιωτικοποίηση και τον τεμαχισμό της Δημόσιας Ολυμπιακής.

To Γραφείο Τύπου