Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/02/2008

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΩΣ ΘΕΑΤΗΣ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΣΦΙΓΓΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ο Δημ. Στρατούλης, υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη νέα μεγάλη αύξηση των τιμών μετά το χιονιά του Σαββατοκύριακου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η νέα μεγάλη αύξηση τιμών των ειδών διατροφής (λαχανικά, οπωροκηπευτικά κ.λπ.), του πετρελαίου θέρμανσης και της ξυλείας, που ενέσκηψε μετά την πρόσφατη κακοκαιρία, είναι συνέχεια αλλεπάλληλων αυξήσεων τους προηγούμενους μήνες. Επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο ότι ο πραγματικός τιμάριθμος, και κυρίως ο εργατικός, έχουν τεθεί έξω από κάθε έλεγχο και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, όχι απλά σε λεηλασία, αλλά σε εξαέρωση των έτσι κι αλλιώς ισχνών εισοδημάτων των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., σε μία περίοδο σκληρής μονόπλευρης λιτότητας στους μισθούς, υποταγμένη στα νεοφιλελεύθερα δόγματα των πολιτικών της, απλά παρακολουθεί ως απλός θεατής την ακρίβεια να καλπάζει και να σαρώνει τα εργατικά εισοδήματα. Η κυβέρνηση ούτε θέλει αλλά ούτε και μπορεί να πάρει ουσιαστικά μέτρα ελέγχου των τιμών, προστασίας των καταναλωτών, ενεργοποίησης των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών και αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία χρειάζονται επειγόντως μια άλλη προοδευτική πορεία, που να περνάει μέσα από την ήττα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης πριν αυτές οδηγήσουν τη χώρα σε κατάσταση κοινωνικού μεσαίωνα.”

To Γραφείο Τύπου