Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/02/2008

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...

Καταγγέλλουμε την απόπειρα τρομοκράτησης του δικηγόρου και αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ζήση Κλεισιάρη, εξαιτίας της συμμετοχής του σε διαδήλωση, ενάντια στις παράνομες και αντισυνταγματικές κάμερες του Μεγάλου Αδελφού, όπου εντελώς συμβολικά αποκαθηλώθηκε κάμερα χωρίς να καταστραφεί.

Υπενθυμίζουμε προς κάθε αρμόδιο, ότι η συνταγματική κατοχύρωση του δικαιώματος των πολιτών να μην παρακολουθούνται στις καθημερινές τους δραστηριότητες από  κάμερες, έχει επισημανθεί εγκαίρως και από τα μέλη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι οι συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε η σύλληψη, συνιστούν κατάφωρη αυθαιρεσία των αστυνομικών αρχών, δεδομένου ότι οι αστυνομικοί, που οδήγησαν τον δικηγόρο στο Τμήμα, δήλωσαν ότι επιθυμούν να «διακριβώσουν αν τυχόν έχει διαπραχθεί κάποιο αδίκημα». Όμως σύλληψη και παράνομη παρακράτηση για «άγνωστο αδίκημα» δεν θεμελιώνεται στη συνταγματική έννομη τάξη.

Η Διεύθυνση Ασφάλειας της Θεσσαλονίκης είναι έκθετη, για  μια ακόμα φορά, ενώπιον της κοινής γνώμης.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., που συγκαλύπτει πολιτικά τέτοιες πρακτικές, πρέπει να καταλάβει ότι οι αγώνες και οι διεκδικήσεις για δημοκρατικά δικαιώματα, που προστατεύονται από το Σύνταγμα, δεν σταματούν ούτε με εκφοβιστικές συλλήψεις ούτε ακόμα και με ασκήσεις διώξεων.

Τμήμα Δικαιωμάτων