Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/02/2008

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Σχετικά με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση, οι Δ. Στρατούλης, υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ και Π. Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, έκαναν την εξής δήλωση:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αγνοώντας τις πανεργατικές και παλλαϊκές αγωνιστικές αντιδράσεις και σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, προωθεί ένα νομοσχέδιο «φωτιά» για τον σφαγιασμό ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι ενοποιήσεις Ταμείων κύριας, επικουρικής ασφάλισης αλλά και κλάδων υγείας, που προωθεί η κυβέρνηση χωρίς αναλογιστικές μελέτες, χωρίς τη συναίνεση των ενδιαφερόμενων και με χαριστικές ρυθμίσεις στους εργοδότες, θα δώσουν τη χαριστική βολή στη βιωσιμότητα των Ταμείων και θα υποθηκεύσουν κιʼ αυτήν ακόμα τη δυνατότητα παροχής συντάξεων, με συνέπεια την κατακρεούργησή τους.

Ταυτόχρονα, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα αναβιώνει ένα νέου είδους «ρατσισμό» με πρώτα θύματα τις γυναίκες ιδιαίτερα με ανήλικα παιδιά και τους νέους, ενώ θα είναι άκρως εξουθενωτικό για τους εργαζόμενους σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, που οι πόροι των Ταμείων τους ληστεύονται, σε γενικό ξεσηκωμό για να υπερασπίσουν τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, που ήταν η μεγάλη κατάκτησή τους τον προηγούμενο αιώνα.

Η κυβέρνηση της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δεν νομιμοποιείται και δεν έχει κανένα δικαίωμα, ερήμην και εναντίον των εργαζομένων, να προχωρά σε μέτρα που στην ουσία συνιστούν ένα αντιασφαλιστικό πραξικόπημα.

Ταυτόχρονα, με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, το Υπουργείο Οικονομίας εξαγγέλλει φορολογικά κίνητρα για τα επαγγελματικά Ταμεία που θέσπισε ο νόμος Ρέππα, υπογραμμίζοντας έτσι ότι επιδιώκει γενικευμένη υποβάθμιση και διάλυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης και την υποκατάστασή του από την ιδιωτική ασφάλιση.  

To Γραφείο Τύπου