Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/12/2005

Ανακοίνωση-Καταγγελία της Πολιτικής Κίνησης του ΣΥΝ Αγίου Δημητρίου

Σχετικά με τα όσα συνέβησαν μετά την συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου στις 7-12-05 και τη λήψη απόφασης του Δ.Σ. για οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος «ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ», ιδιοκτησίας Τζινευράκη Μανώλη καταγγέλλουμε:

την αήθη και τραμπούκικη εισβολή, -του ίδιου του επιχειρηματία που συνοδευόταν από πλήθος ανθρώπων του- στο Δημαρχείο, στο γραφείο του συντρόφου μας, Αντιδημάρχου Αγγέλου Γαβαλά, το πρωί της 15ης Δεκεμβρίου 2005.

Ακολούθησαν εναντίον του αλλά και προς τον πολιτικό φορέα τον οποίο εκπροσωπεί, προπηλακισμοί, ύβρεις, και απειλές με λεξιλόγιο υποκόσμου και ¨νονών της νύχτας¨, παρουσία Δημοτικών Συμβούλων και υπαλλήλων του Δήμου.

Η απαράδεκτη και καταδικαστέα αυτή ενέργεια ήρθε ως αντίδραση στην προαναφερόμενη απόφαση του Δ.Σ., που ελήφθη βάσει των καταγγελιών κατοίκων του Δήμου μας για παραβάσεις που αφορούν την εν λόγω επιχείρηση, αλλά και υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος (όπως αποδεικνύεται από έγγραφα του Αστυνομικού Τμήματος του Αγ. Δημητρίου).

Επισημαίνουμε ότι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, υπάρχουν και άλλες αποφάσεις του Δ.Σ. που καταδίκαζαν - εκτός των άλλων - και επιθέσεις και απειλές σε άλλον Δημοτικό Σύμβουλο.

Επαναλαμβάνουμε και προειδοποιούμε σε όλους τους τόνους, αυτό που είχαμε σαν ΣΥΝ καταγγείλει και στο παρελθόν,

ότι καταστάσεις σαν αυτές είναι δυνατόν να εκτρέψουν την δημοκρατική ομαλότητα και νομιμότητα στην πόλη μας.

και ότι σε ανάλογα συμβάντα όλοι (δημότες, κόμματα, δημοτικές παρατάξεις) πρέπει και οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας,

και ότι δεν θα σταματήσουμε ούτε θα φοβηθούμε ποτέ να διαφυλάσσουμε τα δημοκρατικά ήθη στην περιοχή μας.

Η Πολιτική Κίνηση ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου