Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/02/2008

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΣΥΝ μετά τη σημερινή της συνεδρίαση για το Ασφαλιστικό και την πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ συζήτησε στην σημερινή της συνεδρίαση (α) την επικείμενη πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ 14-16 Μάρτη, (β) τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και (γ) την οργάνωση καμπάνιας ένταξης νέων μελών στο πλαίσιο της οργανωτικής ανάπτυξης του κόμματος, και για τα παραπάνω εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Για την πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε η σπουδαιότητα συμμετοχής ανένταχτων αριστερών αλλά και ευρύτερα των εργαζομένων και της νεολαίας που αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχίσουν άλλο έτσι. Αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις περιφερειακές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και στην πανελλαδική ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις ελπίδες των πολιτών για μια ριζικά διαφορετική πορεία της χώρας,

Όσον αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, επισημάνθηκε ότι στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν πρωτίστως οι νέοι, οι γυναίκες και οι διατάξεις για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Τονίστηκε η ανάγκη για μια ακόμη αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων στην προσπάθεια συρρίκνωσης αυτονόητων κεκτημένων που ούτως ή άλλως υπολείπονται των αναγκών αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η ένταση της καμπάνιας ενημέρωσης και η εξόρμηση σε εργασιακούς χώρους και ιδιαίτερα εκεί που η γενιά των 400 και 600 ευρώ δουλεύει όλη την ημέρα, χωρίς δικαιώματα για ένα χαρτζιλίκι.

Στο πλαίσιο της οργανωτικής ανάπτυξης του κόμματος αποφασίστηκε η πραγματοποίηση πανελλαδικής καμπάνιας ένταξης νέων μελών με εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα.      

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού