Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/02/2008

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας την διαγραφόμενη εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το 2008, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι προτάσεις της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκαν από τον κ. Γ.Αλογοσκούφη στην ΑΔΕΔΥ, για εισοδηματική πολιτική  στο Δημόσιο εντός του 2008 λίγο πάνω από το 3%, συνιστούν μια βάρβαρη επιλογή άγριας λιτότητας και πραγματικής λεηλασίας των μισθών.

Η εισοδηματική αυτή πολιτική της κυβέρνησης, την ώρα που ο επίσημος πληθωρισμός  κινείται ήδη πάνω από 4%, η ακρίβεια καλπάζει ανεξέλεγκτη και η επαχθής φορολογία θα συρρικνώσει περεταίρω το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των μισθωτών, ενώ η παραγωγικότητα παραμένει υψηλή και τα υπερκέρδη των Τραπεζών κινούνται αυξητικά κατά 60% μέχρι πάνω από 100%, μόνο με το αλήστου μνήμης  0%+ 0%=16% των κυβερνήσεων Μητσοτάκη μπορεί να συγκριθεί.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να πάψει να σπέρνει ανέμους άγριας λιτότητας, γιατί είναι βέβαιον ότι θα θερίσει ακόμα πιο άγριες κοινωνικές θύελλες».

To Γραφείο Τύπου