Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/02/2008

Η RWE ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά, σχολιάζοντας τις απειλές του διευθυντή της RWE για πολυήμερες διακοπές ρεύματος στην Ευρώπη , έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η RWE «κολλημένη στον τοίχο» από τις γενικευμένες λαϊκές αντιδράσεις στη Γερμανία αλλά και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες ματαιώνουν τα «βρώμικα» σχέδιά της για κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από λιθάνθρακα, εκτοξεύει απειλές για πολυήμερες διακοπές ρεύματος στην Ευρώπη.

Αν, όμως, είναι πολλοί στην Ευρώπη που δεν «τσιμπάνε» από τους άσφαιρους εκβιασμούς της RWE, στη χώρα μας υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι καλοθελητές, όπως η κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΔΕΗ, έτοιμοι να εξυπηρετήσουν και μάλιστα με «λεόντειες» συμφωνίες, τα ρυπογόνα και καταστροφικά για το περιβάλλον λιθανθρακικά σχέδιά της.

Ο «θεσμικός» Πρόεδρος, μάλιστα, της ΔΕΗ κ. Τ. Αθανασόπουλος αποδεικνύεται τόσο «πρόθυμος», που έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει περίπου ως ευλογία θεού το διοξείδιο του άνθρακα! Θαυμάστε τους!»

To Γραφείο Τύπου